Cluj: Au văzut un mobil lăsat într-o mașină parcată, au spart geamul și l-au furat

 

Doi minori, de 17 ani și de 14 ani, sunt cercetați pentru că au spart o mașină parcată în centrul Clujului și au furat un telefon mobil lăsat pe banchetă.

 

La data de 18 decembrie a.c., în urma investigatiilor desfăşurate de către poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Cluj-Napoca - Secţia 1 Poliţie, au fost depistaţi doi minori, bănuiţi de furt calificat.

 

Din cercetări a reieşit faptul că în 18 decembrie a.c., cei doi, de 14 şi 17 ani, din Cluj-Napoca, ar fi sustras un telefon mobil dintr-un autoturism parcat în zona centrală a municipiului.

 

Poliţiştii au recuperat telefonul sustras, în valoare de circa 1.000 lei”, precizează Poliția Cluj.

 

Tânărul de 17 ani a fost reţinut pentru 24 de ore, iar faţă de minorul de 14 ani se continuă cercetările în stare de libertate.

 

Proprietarilor de autovehicule sunt sfătuiți ”că măsurile de protecţie pe care trebuie să le luăm în momentul parcării autovehiculului sunt la îndemâna noastră şi constituie elementul cheie pentru descurajarea potenţialilor infractori. Pentru a evita neplăcerile, nu lăsaţi în autoturism, la vedere, detectoare de radar, aparate GPS, telefoane mobile, genţi sau alte bunuri de valoare. Acestea reprezintă „o adevărată tentaţie” chiar şi pe timpul zilei, fiind o provocare pentru hoţi”.

 

Polițiștii din Cluj au distribuit 7.000 de pliante pentru prevenirea furturilor din autoturisme

 

În luna noiembrie a acestui an, furturile din autoturism reprezintă circa 30% din totalul infracţiunilor sesizate pe raza municipiului Cluj-Napoca, în condiţiile în care primii care pot lua măsuri pentru reducerea riscului comiterii acestor furturi, sunt chiar deţinătorii de autoturisme.

 

Numai în ultimele 5 zile, poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Cluj-Napoca au depistat 15 persoane, bănuite de comiterea mai multor infracţiuni de furt, faţă de 5 luând măsura reţinerii pentru 24 de ore. Dintre acestea, 4 bărbaţi sunt cercetaţi în stare de libertate, iar 2 în stare de reţinere, pentru furturi din autoturisme parcate pe raza municipiului Cluj-Napoca”, precizează IPJ Cluj. 

Comentarii Facebook