CLUJ: Au fost descoperite 4 cazuri de trichineloză VIDEO

 

Patru cazuri de trichineloză au fost descoperite în perioada 14-25 septembrie, de către medicii veterinari de la Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Cluj, la nivelul judeţului.

Cele 4 cazuti au fost sesizate la porci din Huedin, unde a fost vorba de două cazuri, Câmpia Turzii şi Tritenii de Jos.
În total, până acum, la nivelul judeţului Cluj au fost descoperite 12 cazuri de trichineloză, 9 cazuri la porcine domestice şi 3 cazuri la porci mistreţi.

"Într-adevăr au fost sesizate patru cazuri de trichiniloză în Huedin, unde a fost vorba de două cazuri la Câmpia Turzii şi Tritenii de Jos. Vreau să le spun oamenilor sp fie atenţi la modul în care carnea este consumată, deoarece acum se vine sezonul rece şi cei care îşi sacrifică animalele trebuie să ştie că producţia trebuie examinată trichineloscopic cu rezultat negativ de către un medic veterinar oficial sau împuternicit de DSVSA Cluj pentru efectuarea acestui examen", a spus Alexandru Duma, directorul coordonator al Direcţiei Sanitar-Veterinare (DSV) Cluj.


Duma a mai precizat că DSVSA Cluj a dispus măsurile legale de protecţie a sănătăţii publice şi de combatere a bolii în exploataţiile contaminate.

 

Comentarii Facebook