Patronii clujeni sunt restantieri la fondul de asigurari de sanatate

1200 de patroni clujeni nu si-au platit contributiile la fondul de asigurari de sanatate. Suma datorata de acestia se ridica la 7 miliarde de lei vechi.

?

Purtatorul de cuvant al Casei de Asigurari de Sanatrate Cluj, Crina Grozav, a declarat ca in judet sunt 8300 de patroni de societati comerciale care sunt autoasigurati. "Se incearca recuperarea banilor de la aceste persoane, dar si de la ceilalti clujeni care isi platesc singuri contributiile la fondul de asigurari de sanatate. Este vorba de liber profesionistii, persoanele fara venit sau cei cu conventie civila", a mai spus Grozav.

?

Casa de Asigurari de Sanatate Cluj are probleme si cu incasarea contributiilor de la agentii economici. Fata de anul trecut, in primele 10 luni ale anului sumele colectate au scazut cu 15 milioane de lei noi. "Daca anul trecut a fost incasata suma de 384 de milioane de lei noi, in perioada 1 ianuarie - 31 august 2009 am incasat 369 de milioane de lei noi. S-a ajuns in aceasta situatie deoarece multe firme si-au inchis portile si oamenii au fost concediati", a mai declarat Crina Grozav.

?

Diminuarea incasarilor are efect direct asupra bugetului spitalelor clujene care au mai putini bani pentru medicamente si materiale sanitare.

Comentarii Facebook