Cluj: Actiuni de combatere a comertului ambulant neautorizat


In 14 iunie, in intervalul orar 10.00-13.00, inspectorii din cadrul Directiei Politia Locala, Serviciul Inspectie Comerciala, au desfasurat o actiune de combatere a comertului ambulant neautorizat.

Actiunea s-a desfasurat in cartierele Marasti si Manastur (zona complexului Flora).

In urma verificarilor au fost incheiate 5 procese-verbale de constatare a contraventiilor in conformitate cu prevederile Legii nr. 12/1990 republicata. Prin procesele-verbale incheiate s-a dispus, ca masura complementara, confiscarea marfii expusa spre comercializare, respectiv 47 kg de cirese, pentru care nu se detineau acte de provenienta.

Pentru eradicarea comertului ambulant neautorizat, astfel de activitati se vor desfasura zilnic.

De asemenea, in data de 13 iunie 2012, politistii locali din cadrul Serviciului Inspectie Comerciala au efectuat o actiune de verificare a legalitatii activitatilor comerciale desfasurate in Piata Marasti. Neregulile constatate au fost: achizitionarea de catre producatorii agricoli a produselor in scop de revanzare (2 cazuri), neafisarea preturilor produselor comercializate (2 cazuri), lipsa documentelor de provenienta a marfurilor (1 caz).

Pentru neregulile constatate au fost incheiate 5 procese-verbale de constatare a contraventiilor, in conformitate cu prevederile Legii nr. 12/1990 republicata. Valoarea amenzilor aplicate a fost 7500 de lei, iar marfa comercializata ilegal a fost confiscata (piatra ponce, pantofi sport).

Comentarii Facebook