Cluj: 31 de apartamente din Cluj-Napoca, Florești și Gilău repartizate gratuit oamenilor de la Pata Rât. Chiria este foarte mică


Persoanele defavorizate de la Pata Rât, comunitatea formată în zona gropii de gunoi a Clujului, au primit 31 de apartamente, în care s-au mutat 158 de persoane.  

Chiria este una modică, iar locuințele au fost cumpărate cu finanțare norvegiană.

10 dintre apartamente se află în Cluj-Napoca, 17 în Florești, două în Apahida și două în Gilău. Astfel sunt relocate 158 de persoane de la Pata Rât. Apartamentele sunt acordate prin contract de închiriere – la suma modică de 150 lei/lună.

Aceste locuințe au fost cumpărate de pe piața liberă și sunt folosite ca locuințe sociale. 

Am alocat acele apartamente locuitorilor de la Pata Rât. Aceste persoane beneficiază și de consultanță, adică ei sunt consiliați astfel încât să învețe să muncească, să învețe să-și plătească cheltuielile, să învețe să comunice, să învețe să trăiască într-o comunitate împreună cu vecinii, astfel încât să nu deranjeze vecinul, și practic colegii de la ADIZMC oferă și acest mentorat și consultanță pentru aceste persoane. În total sunt undeva peste 350 de persoane care au beneficiat de ajutor din partea noastră, adică am reușit să-i mutăm, să-i relocăm de la Pata Rât în altă parte a orașului.

Pe lângă acest ajutor pe care îl dăm avem și o masă caldă pentru pentru copii și școală, adică peste 50 de copii din comunitatea de la Pata Rât sunt transportați în fiecare zi la școală, li se asigură două mese pe zi, li se asigură condiții normale pentru a putea să meargă la școală. Și chiar sunt câțiva copii care a reușit să fie primii din clasă la învățământ”, a declarat Dan Tarcea, viceprimarul Clujului.

La Pata Rât și pe strada Cantonului sunt mii de persoane, astfel că pasul de acum este unul firav. 

Șansa primită de cele 31 de familii care s-au mutat în locuințe amenajate și cu toate dotările este uriașă, pentru că în municipiul Cluj-Napoca și comuna Florești chiriile sunt foarte mari. Mulți oameni care s-au stabilit aici au început să plece spre alte zone, pentru că traiul este extrem de scump. 

Comentarii Facebook