Clinica Pediatrie III din Cluj-Napoca, cel mai sigur spital din România cu ajutorul Pure Handle (mânere antimicrobiene)


Clinica Pediatrie III este cel mai sigur spital din Cluj-Napoca la ora actuală, cu ajutorul Pure Handle, întrucât toate mânerele, atât din exteriorul, cât și din interiorul clădirii, care conduc către secțiile importante ale instituției, au fost înlocuite cu mânere antimicrobiene PureHandle. Eficacitatea antimicrobiană a fost dovedită în cadrul testelor efectuate în cadrul clinicii: în urma recoltării probelor, mânerele au rămas sterile, cu toate că sunt frecvent atinse atât de medici, cât și de pacienți.  

Pandemia provocată de Covid-19 a venit „la pachet” cu restricții și cu măsuri suplimentare care trebuie respectate ad literam, mai ales când vine vorba despre mediul sanitar, unde și până acum protocoalele erau ferme. Când, însă, cei care îți trec zilnic pragul sunt cei mai mici dintre pacienți, nicio măsură nu este prea mult pentru a le oferi copiilor toate condițiile și pentru a-i menține în siguranță, indiferent de vremurile în care trăim. Mânerele PureHandle, donate de firma clujeană Termo Express Trading pentru dotarea întregii Clinici Pediatrie III, s-au potrivit ca o „mănușă” situației actuale. Mai mult decât atât, funcționează ca niște eroi pentru adevărații eroi tratați în cadrul spitalului, întrucât au triplă acțiune: combat cele mai frecvente 99,99% dintre virusurile, bacteriile și ciupercile dăunătoare cunoscute. Cu alte cuvinte, sunt eficiente atât împotriva noului Coronavirus, dar și împotriva infecțiilor nosocomiale. 

Prof. univ. dr. Sorin Man consideră că impactul pandemiei a fost și este unul negativ, resimțindu-se din plin în cadrul clinicii pe care o conduce, atât în rândul copiilor și părinților, cât și în rândul cadrelor medicale. Cu toate acestea, se bucură de faptul că părinții sunt înțelegători în ceea ce privește normele și măsurile care trebuie respectate și inevitabilele prelungiri ale timpilor de așteptare care survin odată cu acestea. Totodată, părinții apreciază atenția clinicii când vine vorba despre detalii. 


Aceste mânere antibacteriene PureHandle oferă o siguranță în plus părinților care se prezintă cu copii în cadrul Clinicii Pediatrie III, părinții fiind impresionați de grija pe care o acordăm acestor mici detalii sau nu chiar mici, pentru că sunt importante. Mânerele antibacteriene PureHandle oferă și o siguranță sporită personalului medical, vizavi de contaminarea bacteriană a suprafețelor”, susține șeful secției Pediatrie III, Sorin Man, medic primar, pediatru. 

Mânerele au fost testate: „Noi am testat în clinică eficacitatea acestor mânere, prin probe recoltate de pe suprafața lor. Aceste probe au fost cu creștere bacteriană zero, deci s-au menținut sterile în condițiile atingerii frecvente de către personalul și pacienții care sunt spitalizați în Clinica Pediatrie III”, susține medicul. 

Mânerele antimicrobiene pot fi „recunoscute” cu ușurință pentru că poartă o etichetă cu această mențiune, dar și după culoarea lor intensă, mată. În cadrul Clinicii Pediatrie III, acestea sunt majoritatea albastre, asortându-se cu decorațiunile dedicate celor mici, mai puțin cele din exteriorul clădirii, care sunt maro, pentru a se potrivi cu fațada spitalului. 

Cum anume acționează mânerele? 

Încă din timpul fabricației, acestea sunt tratate cu o vopsea specială care conține ioni de argint. Ionii de argint sunt responsabili cu inhibarea dezvoltării bacteriilor, virusurilor sau a ciupercilor, întrucât aceștia distrug membrana microorganismelor dăunătoare, cea care îi protejează, hrănește și care permite înmulțirea acestora. Astfel, dacă o persoană infectată atinge o suprafață tratată cu PureHandle, lanțul infectăriilor se oprește aici. Mânerele antimicrobiene se autoigienizează, distrugând 99,99% dintre microorganismele dăunătoare cunoscute, inclusiv noul Coronavirus. În plus, eficacitatea antimicrobiană este de 70 de ani, la fel cât este durata garantată de viață a mânerelor. 

Ne-am dorit să ne implicăm în mod direct în lupta împotriva noului Coronavirus, oferind cunoștiințele și resursele noastre drept suport, acolo unde am considerat că este cea mai mare nevoie. Ne bucură faptul că Pediatrie III este, în acest moment, cel mai sigur spital din Cluj-Napoca. Toate mânerele importante din cadrul clinicii au fost înlocuite cu mânere antimicrobiene, pentru a oferi atât cadrelor medicale, cât și pacienților și părinților acestora, clujeni, dar nu numai, un mediu cât mai sigur. Virusurile, bacteriile și ciupercile sunt invitate să rămână la ușă, acolo unde, mânerele nostre vor avea grijă să dispară în cel mai scurt timp!”, declară Ovidiu Tomoiagă, CEO / Manager General Termo Express, unic importator PureHandle în România. 



Tehnologia PureHandle demonstrează de peste 12 ani că previne transmiterea infecțiilor.  Printre microbii inhibați de tratamentul antimicrobian PureHandle se numără: coronavirusul, stafilococul auriu, stafilococul aureus rezistent la meticilină, E-coli, Sarmonella, Candidoza etc.  Găsiți aici lista principalilor microbi inhibați de tratamentul PureHandle

Tratamentul PureHandle este certificat și testat de Institutul Cantacuzino din București și în laboratoare din Germania și Italia.

PureHandle 

PureHandle® este unul dintre cei mai importanți producători și furnizori de mânere antimicrobiene. Produsele antimicrobiene PureHandle® sunt folosite de peste 12 milioane de utilizatori la nivel global, fiind recomandate de medicii din întreaga lume.

Termo Express 

Termo Express a apărut din dorința de a satisface nevoile naționale ale sectorului construcțiilor din România. Activitatea principală este producerea și vânzarea ușilor și ferestrelor din aluminiu, PVC, lemn sau mixte, precum și alte sisteme de închidere și umbrire: rulouri, pereți cortină, verande, uși automate, uși de garaj și diverse profile și accesorii.


Comentarii Facebook