Cinema Dacia din Mănăștur este readus la viată. Se va proiecta iarăși film ca pe vremea lui Ceaușescu

 

Cinematograful ”Dacia” din cartierul Manastur este refăcut complet și va avea proiectii 3D.

 

Acest cinematograf, din nefericire, dupa Revolutie, s-a transformat intr-o groapa de gunoi, multa vreme fiind nefolosit. Astazi este in lucru si pana la 1 ianuarie 2016 lucrarile vor fi gata din toate punctele de vedere. Aceasta inseamna amenajari interioare, finisaje, zugraveli si achizitionare de mobilier specific cinematografelor. Lucrarea este in valoare de 2,8 milioane cu TVA si presupune urmatoarele lucruri: in primul rand reabilitarea integrala a salii de cinema, care va permite proiectii 3D, cu toate dotarile specifice. De asemenea, sala mica va avea o dimensiune multifunctionala, de la conferinte, expozitii, centru cultural pentru tineret sau pentru pensionari si activitati pentru copii. La etaj va fi amenajata tot o sala multifunctionala. Aceasta reabilitare a fost consecinta proiectului de bugetare participativa. Practic, cetatenii au decis ce urmeaza sa se intample aici. Ei au optat pentru un centru cinematografic si cultural al Manasturului, unde sa avem, pe de o parte, proiectii de filme, dar si activitati artistice, culturale, atat pentru tineri, cat si pentru persoanele in varsta”, a declarat primarul Emil Boc.

 

Lucrarile sunt realizate de catre SC 2INVEST SRL, asociat cu SC CIVITAS PROIECT SRL, valoarea contractului de proiectare si  executie fiind de 2.833.943,58 lei cu TVA.

 

Pana in prezent, 70% din lucrari au fost executate. Este vorba despre: desfacere tencuieli interioare si exterioare, racord termic, electric si apa-canal, rezervor apa, case de pompe, instalatii de ventilatie, demontari sanitare, realizare instalatii sanitare, electrice si termoficare, realizare vestiare, amenajari si finisaje exterioare.

 

Se mai lucrează la montarea aparaturii de specialitate pentru sala de expozitie, teatru, cinematograf si sala de conferinte, finisaje interioare.

 

Lucrurile stăteau rău la cinema Dacia, fiind un loc unde trăiau boschetarii. 

 

Evaluarea situatiei existente a cladirii a evidentiat necesitatea realizarii unor lucrari de reabilitare exterioare si interioare. La nivelul parterului unde se gasesc cele doua sali de cinema, proiectul prevede o solutie flexibila, de amenajare a salii mari de cinematograf astfel incat aceasta sa poata servi si ca sala de spectacole si teatru. Scena va fi extinsa, iar spatele scenei a fost prevazut cu spatii destinate actorilor, respectiv cabine cu vestiare si grupuri sanitare.

 

Sala mica - aflata intr-o stare de degradare majora datorita incendiului - se transforma intr-o sala cu pardoseala plata, fara gradene, de asemenea pentru a se acorda flexibilitate mare in alegerea functiunilor. Astfel, in sala mica vor putea avea loc o multitudine de evenimente din cele mai variate, de la conferinte si intruniri pana la concursuri si serate de dans.

 

Holul principal va fi destinat expozitiilor de arta si evenimentelor sociale.

 

Etajul va fi reorganizat integral, fiind prevazuta o compartimentare semiflexibila cu pereti usori.

Comentarii Facebook