Cine este medicul și fostul profesor UMF Cluj, care s-a sinucis la Grand Hotel Italia - FOTO


Marius Fărcaș, medicul de 33 de ani, profesor de genetică la UMF Cluj până în septembrie 2021, și-a pus capăt zilelor miercuri, 20 septembrie.

Acesta s-a cazat în 19 septembrie la Grand Hotel Italia și în cursul zilei de miercuri, 20 septembrie, s-a aruncat la balconul etajului cinci. 

Marius Fărcaș a fost medic specialist în Genetică Medicală și asistent universitar cercetător în cadrul Disciplinei de Genetică Medicală, UMF ”Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca. Începând cu anul II de facultate, Marius a devenit membru al colectivului de cercetare din cadrul Disciplinei de Genetică Medicală, participând la studii de genetică moleculară axate pe infertilitatea masculină, diverse patologii multifactoriale și epidemiologie genetică.

A absolvit Facultatea de Medicină din cadrul Universității de Medicină și Farmacie ”Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca în anul 2013 și, începând din același an, a devenit doctorand sub conducerea Prof. Dr. Ioan Victor Pop. La scurtă vreme după înscrierea la doctorat, a început să lucreze ca și cadru didactic în cadrul Disciplinei de Genetică Medicală.

Domeniul de activitate interesează factorii individuali de susceptibilitate genetică în tuberculoză, iar cercetarea din ultima perioadă vizează cu precădere componenta genetică din domeniul gutei şi al hiperuricemiei.

În luna septembrie 2021, Marius Fărcaș nu și-a mai prelungit contractul cu UMF Cluj. El a rămas medic la Spitalul Clinic Județean Cluj. 

Cei de la UMF Cluj și-au exprimat regretul pentru gestul fostului profesor. 

Universitatea de Medicină și Farmacie își exprimă regretul și tristețea la aflarea veștii trecerii în neființă a fostului nostru coleg. Domnul doctor nu mai era cadru didactic în cadrul universității noastre, relația contractuală cu domnia sa fiind încheiată.

Întreaga comunitate academică își exprimă compasiunea și transmit sincere condoleanțe celor apropiați. Gândurile şi rugăciunile noastre sunt alături de familie şi de cei dragi”, au transmis cei de la UMF Cluj.

Relația contractuală s-a terminat în luna septembrie 2021.

Vezi AICI explicațiile Poliției Cluj. 

Comentarii Facebook