Cine e bărbatul care a păcălit poliția de frontieră de pe Aeroportul din Cluj. Fusese condamnat în Anglia și expulzat - FOTO


Ioan Anghel, bărbatul expulzat din Anglia, unde fusese condamnat la un an și jumătate de închisoare pentru conducere cu permisul suspendat, a profitat de un moment de neatenție și a fugit de polițiștii de frontieră. 

Anghel a fost preluat de la avionul, care a venit de la Luton, de un agent al poliției de frontieră pentru a-i fi făcute formalitățile de intrare în țară. Acesta a fost expulzat pentru că a comis nereguli și în alte țări și nu mai avea acte pentru a sta în Regat.

În timpul controlului actelor, cei de la frontieră au început să facă și verificarea certificatelor digitale și a formularelor, iar Ioan Anghel a profitat și a fugit. De când trebuie să verifice și actele și certificatele de vaccinare, polițiștii de frontieră spun că nu mai pot fi la fel de vigilenți. Ioan Anghel a profitat chiar de un astfel de moment și s-a făcut nevăzut, a urcat într-un taxi și a plecat. 

Comunicatul Poliției de Frontieră Cluj:

În data de 21.12.2021, la ora 19:45, pe Aeroportul Internațional din Cluj Napoca, din direcția Luton, un cetățean român a fost înapoiat de autoritățile din Marea Britanie. Acesta a fost preluat de la aeronavă de către un polițist de frontieră în vederea efectuării formalităților de intrare în țară.

Pe timpul verificărilor suplimentare în linia a doua de control, derulate în astfel de situații, bărbatul a profitat de un moment de neatenție al polițistului, s-a amestecat în mulțime și a ieșit din incinta aeroportului. 

În urma verificărilor s-a stabilit ca bărbatul, domiciliat pe raza județului Cluj, figurează în atenția autorităților române, pentru infracțiuni la regimul circulației. Imediat au fost formate echipe operative, fiind alertate structurile locale ale poliției și jandarmeriei, in vederea depistării persoanei în cauză. Cercetările continuă, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale.

Totodată, la nivelul instituţiei au fost demarate verificări interne în vederea stabilirii împrejurării în care s-a produs evenimentul şi au fost dispuse măsuri pentru a preîntâmpina astfel de situaţii.

Comentarii Facebook