Cinci restaurante din Cluj, închise de Protecția Consumatorului în luna februarie


Cinci restaurante din Cluj-Napoca au fost închise de inspectorii Oficiului pentru Protecția Consumatorilor Cluj în luna februarie. 

În urma depunerii a cinci reclamaţii în cursul lunii februarie, care vizau unităţi de alimentaţie publică, comisarii CJPC Cluj desemnaţi să cerceteze aspectele semnalate au descoperit mai multe deficienţe, printre care produse cu data limită de consum şi data durabilităţii minimale depăşite cu una până la 120 de zile, produse depozitate necorespunzător sau la care a fost schimbată starea termică sau produse fără elemente de identificare/ caracterizare. Ca urmare a deficienţelor, operatorii economici prestatori de servicii au fost sancţionaţi contravenţional cu amendă în cuantum de 350.000 de lei”, precizează inspectorii OPC Cluj.

De asemenea, au fost oprite de la comercializare 315 kg de produse neconforme.

Restaurantele au fost închise pentru că pun în pericol sănătatea ”şi intereselor economice ale consumatorilor”, iar controlul a fost dispus de comisarul şef al Comisariatului Regional pentru Protecţia Consumatorilor pe Regiunea de Nord-Vest.

Comentarii Facebook