Cîmpeanu susține ideea ca școlile să-și reia activitatea online sau fizic, în funcție de situația epidemiologică din localități


Într-un interviu acordat Hotnews, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu a avansat ideea ca școlile să-și reia activitatea pe 8 noiembrie în mod decentralizat, online sau fizic, după cum va permite situația epidemiologică din fiecare localitate.

Ipoteza de bază Ministerului Educației este revenirea cu prezență fizică luni, 8 noiembrie. Din păcate, însă, determinantă ipoteza Ministerului, ci situația epidemiologică.

Reluarea școlii se va face într-o manieră care va fi determinată de situația epidemiologică. 

Propunerea Consiliului Național al Elevilor este a reluării într-o manieră descentralizată. Revenirea la ordinul comun Ministerul Educației- Ministerul Sănătății înseamnă descentralizare.

Aș susține și eu, alături de elevi, revenirea la școală în mod descentralizat. Dar această propunere trebuie validată de CNSU.

Prima opțiune și cea mai importantă este limitarea pierderilor pentru elevi, Limitarea pierderilor se face cu prezență fizică

Astăzi am solicitat tuturor școlilor din România să avanseze pe site-uri proporția celor vaccinați, raportată la numărul de angajați. Fiecare părinte are dreptul să știe ponderea angajaților care intră în contact cu elevii.

Cele 14 săptămâni de școală vor rămâne 14 săptămâni, nicio zi în plus, nicio zi mai puțin. Cele 20 de săptămâni din semestrul doi vor rămâne 20 de săptămâni, nicio zi în plus, nicio zi mai puțin”, a declarat ministrul pentru Hotnews.


Comentarii Facebook