Cifrele despre COVID-19 pe care NIMENI nu le-a spus! Clujul stă cel mai bine


Rata de pozitivare COVID-19 în județul Cluj este printre cele mai mici din țară. Numărul mare de teste făcute în Cluj presupune și un număr mai mare de cazuri depistate, dar rata de pozitivare este printre cele mai reduse din țară.

Astfel, în 28 octombrie la Cluj s-au făcut 2.617 de teste și s-au depistat 371 de cazuri, în timp ce în alte județe rata de pozitivare fost de 28% în Brașov, 40% în Dolj (625.656 locuitori), adică au fost multe cazuri deși testarea este modestă. În Prahova ( 717.972 locuitori) au fost realizate 386 teste și au fost depistați 137 de oameni bolnavi cu COVID, ceea ce arată că la o testare mai serioasă lucrurile ar putea arăta cât de gravă este situația de fapt.

Realitatea este că în alte județe se fac foarte puține teste, ceea ce se reflectă în numărul mic de cazuri. La Cluj, însă, se fac multe teste la cerere, fiind un județ cu putere financiară mai mare, astfel că sunt depistate și mai multe cazuri, conform datelor furnizate de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Cluj. 

Spre exemplu, în Maramureș (460.689 locuitori) au fost făcute în 28 octombrie numai 343 de teste din care aproape jumătate au fost pozitive. Majoritatea provin din testate făcută în spital, fiind puțini care se testează la cerere.

În Brașov (552.193), un județ cu o'populație similară cu cea a Clujului au fost făcute 734 de teste în urma cărora au fost depistați 209 bolnavi. Cu toate acestea, numărul testelor din Cluj (706.905 locuitori) este de 3,5 ori mai mai mare, lucru care explică și faptul că se depistează mai multe cazuri.

Untitled.jpg

Comentarii Facebook