Cherecheş rămâne la închisoare! Curtea de Apel Cluj a respins contestaţia fostului primar de Baia Mare


Joi, Curtea de Apel Cluj a respins ca neîntemeiată o contestaţie în care fostul primar Cătălin Cherecheş solicita anularea condamnării care a fost primită pentru luare de mită.

De asemenea, judecătorii au respins o cerere a lui Cherecheş în legătură cu termenul de prescripţie în cazul infracţiunii de care este acuzat.

„În temeiul art. 475 Cod procedură penală, respinge cererea contestatorului C.C. de sesizare a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie în vederea pronunţării unei hotărâri prealabile pentru dezlegarea chestiunii de drept invocate cu privire la momentul de la care începe să curgă termenul de prescripţie a răspunderii penale în cazul infracţiunii unice de luare de mită prevăzute de art. 289 Cod penal, în ipoteza în care sunt realizate, la date diferite, mai multe modalităţi alternative ale elementului material. În temeiul art. 432 Cod procedură penală, respinge ca neîntemeiată contestaţia în anulare formulată de contestatorul-condamnat C.C., împotriva deciziei penale nr. 1704/A/24.11.2023, pronunţată de Curtea de Apel Cluj în dosarul nr. 2537/117/2016", se arată în soluţia pe scurt pronunţată de instanţa clujeană. 

Cătălin Cherecheş este obligat şi la plata către stat a sumei de 800 lei, cu titlul de cheltuieli judiciare, scrie Agerpres.

Amintim că, pe 24 noiembrie 2023, Cătălin Cherecheş a fost condamnat de Curtea de Apel Cluj la cinci ani de închisoare cu executare pentru luare de mită. Cu puţin timp înainte de pronunţarea sentinţei, Cherecheş a fugit din ţară prin vama Petea cu un taxi, el folosind un act de identitate al unei rude apropiate. Ulterior, a fost prins de poliţiştii germani în Augsburg şi arestat, fiind adus în România în luna martie şi încarcerat la Penitenciarul Rahova.

Comentarii Facebook