Cetățenii europeni și străinii cu ședere legală în România se vor putea vaccina în țara noastră


Executivul a adoptat o hotărâre în care precizează că toate prevederile strategiei naționale de vaccinare „se aplică și cetățenilor Uniunii Europene, ai Spațiului Economic European și ai Confederației Elvețiene, precum și străinilor cu ședere legală pe teritoriul României”.

Am încercat timp de șase ore ieri, 15/01/21, să obțin o programare, sunând la nr. de telefon specific județului Ilfov, 021.414.44.22, de sute de ori și fără succes, ajungând numai până la înregistrarea ce promite că „în curând” voi fi „preluat de un operator”, unde am așteptat chiar și 1h40 minute, la sfârșitul căreia, legătura s-a întrerupt fără nicio explicație; iar pe platformă nu pot obține o programare datorită faptului că soțul meu deține doar un certificat de înregistrare valid, ce conține inclusiv CNP, însă formatul acestuia nu indică vârsta sa așa cum este cazul CNP-urilor tipice. Ca urmare, platforma nu recunoaște faptul că el are peste 65 de ani, iar formatul atipic al CNP-ului său mă împiedică să-i salvez datele și să efectuez o programare pe platformă.

În sfârșit, în această dimineață, 16/01/21, am reușit să intru în legătură telefonică cu cineva la nr. 021.414.44.25, care, din informațiile mele, ar fi trebuit să fie numărul unic național pentru programare la vaccinare. Însă, persoana cu care am vorbit, mi-a spus că am sunat de fapt la DSP Vaslui.

După mai multe discuții, în timpul cărora el s-a sfătuit chiar și cu superiorul său, interlocutorul meu mi-a spus că nu-i poate face o programare soțului meu pentru că el nu deține o carte de identitate românească. Așadar, pentru a recapitula: pe platformă, nu-l pot programa; la telefon, nu-l pot programa. Adică, după 11 luni de izolare, practic ni s-a spus că soțul meu, în ciuda riscurilor inerente, trebuie să călătorească în Regatul Unit pentru a se putea vaccina. Adică, ori rămâne aici, în siguranță atâta timp cât nu părăsește casa; ori își recapătă libertatea (și noi, restul familie, împreună cu el), dar cu riscul de a se infecta și chiar de a-și pierde viața”, a scris o cititoare pentru G4media.ro

Comentarii Facebook