Cetățeni moldoveni, prinși lucrând ”la negru” în Cluj. Ce amendă au primit patronii care i-au angajat



Poliţiştii Serviciului de imigrări din Cluj au depistat, în urma unei acțiuni întreprinse în cooperare cu lucrători din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Cluj, 3 cetăţeni din Republica Moldova, care desfăşurau activităţi lucrative fără a deţine aviz de angajare.

Poliţiştii Inspectoratului General pentru Imigrări - Serviciul pentru Imigrări al judeţului Cluj au efectuat, la data de 02 octombrie a.c., o acțiune în cooperare cu lucrători din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Cluj pe linia prevenirii şi combaterii muncii ilegale a străinilor, pe raza de competență”, anunță IPJ Cluj.

Astfel, în urma activităţilor întreprinse, poliţiştii de imigrări au depistat 3 cetăţeni străini, bărbați, din Republica Moldova, cu vârste cuprinse între 22 și 49 de ani, care desfăşurau activităţi lucrative, fără forme legale, pe raza municipiului Cluj-Napoca.

Străinii au intrat legal pe teritoriul României, cu paşaport biometric, document care le permite o şedere de 90 de zile în decursul oricărei perioade de 180 de zile, precedente fiecărei zile de şedere, fără a avea drept de muncă. Aceștia au fost informați cu privire la condițiile care trebuie îndeplinite pentru a desfășura activități lucrative pe teritoriul țării noastre.

Totodată, în urma verificărilor efectuate, s-a constatat că angajatorul nu a solicitat avize de muncă sau detaşare pentru cetăţenii moldoveni, nerespectând, astfel, prevederile OUG 25/2014 privind încadrarea în muncă a străinilor pe teritoriul României, fapt pentru care a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 30.000 lei.

Comentarii Facebook