Cetățeni din Siria, Tunisia și Maroc, prinși cu ședere ilegală la Cluj


Polițiștii Serviciului pentru Imigrări Cluj au desfăşurat,în această săptămânp, mai multe acţiuni pentru a depista cetățenii străini care locuiesc ilegal în județ.

Astfel, în cadrul activităţilor, au fost depistaţi cu şedere ilegală nouă cetăţeni străini, trei din Tunisia, doi din Siria, doi din Palestina, unul din Maroc şi unul din Mauritius.

Potrviti oamenilor legii, unul dintre cetăţenii tunisieni a intrat în România în baza unei vize de lungă şedere în scop de studii însă, la expirarea dreptului de şedere, nu a părăsit teritoriul ţării noastre. Cetăţeanul din Maroc este absolvent al unei institutii de învăţământ superior din Cluj-Napoca şi a avut un permis de şedere în scop de studii.

Întrucât, la momentul depistării, cei doi nu mai îndeplineau condiţiile legale de şedere în România, pe numele acestora au fost emise decizii de returnare prin care sunt obligaţi să părăsească teritoriul ţării în cel mult 15 zile. Totodată, la ieşirea din ţară, pentru cetăţeanul tunisian se va institui consemnul nominal de nepermitere a intrării în România pentru o perioadă de şase luni.

Celelalte şapte persoane sunt înscrise la instituţii de învăţământ superior din Cluj-Napoca şi frecventează cursurile acestora, motiv pentru care au fost îndrumaţi să depună documentele necesare în vederea reglementării dreptului de şedere pe teritoriul ţării noastre în scop de studii.

Totodată, au fost sancţionaţi contravenţional cu amenzi în valoare totală de 4.700 lei, în conformitate cu prevederile actului normativ menţionat mai sus.

Comentarii Facebook