Cetățean congolez prins locuind ilegal la Cluj. A fost pus în custudie publică până la expulzarea saPolițiștii din cadrul Serviciului pentru Imigrări Cluj au depistat, la sfârșitul săptămânii trecute, un cetățean congolez care louia ilegal în Cluj.

Acesta a fost luat în custodie publică, până la îndepărtarea de pe teritoriul României, iar la ieşirea din ţară, pe numele său, va fi instituit consemnul nominal de nepermitere a intrării pentru o periadă de patru ani.

Poliţiştii Inspectoratului General pentru Imigrări - Serviciul pentru Imigrări Cluj - au desfăşurat, în data de 11 martie a.c., o acţiune pe linia prevenirii şi combaterii şederii ilegale a cetăţenilor străini, pe raza de competenţă.

Cu această ocazie, a fost depistat cu şedere ilegală un cetăţean străin, în vârstă de 33 de ani, din Republica Democrată Congo.În urma verificărilor efectuate, s-a constatat că pe numele persoanei în cauză a fost emisă, anterior, o decizie de returnare de pe teritoriul României, pe care nu a respectat-o”, informează IPJ Cluj.

Astfel, poliţiştii Serviciului pentru Imigrări al judeţului Cluj au luat măsura de îndepărtare sub escortă de pe teritoriul României a cetăţeanului străin, acesta fiind condus la Centrul de Cazare a Străinilor Luaţi în Custodie Publică Arad, în vederea luării în custodie publică, până la îndepărtarea de pe teritoriul naţional.

Totodată, la ieşirea din ţară se instituie consemnul nominal de nepermitere a intrării în România, pentru o perioadă de patru ani, conform O.U.G. nr. 194/2002 privind regimul străinilor în România cu completările şi modificările ulterioare.

Comentarii Facebook