Certificat de Urbanism pentru centura de ocolire a orasului Huedin


Consiliul Judetean Cluj a eliberat luni, 31 ianuarie, certificatul de urbanism pentru construirea centurii de ocolire a orasului Huedin.   

"Este vorba despre un proiect important, care va aduce beneficii locuitorilor zonei, prin decongestionarea traficului rutier in interiorul localitatii, dar si celor care sunt in tranzit, fiind vorba despre drumul national care face legatura intre Cluj-Napoca si frontiera cu Ungaria", a declarat presedintele Consiliului Judetean Cluj, Alin Tise.

Centura de ocolire a orasului Huedin ar urma sa fie construita prin partea de sud si vest a localitatii si va prelua traficul greu de pe DN 1 " E60 si DN 1G.

Cele doua drumuri tranziteaza orasul si se intersecteaza in zona centrala.

 

"Varianta de ocolire va realiza  legatura in partea de Nord-Vest a orasului intre cele doua drumuri nationale si eliminarea traficului de tranzit in centrul orasului.

In partea de sud a orasului este prevazuta construirea unei bucle a drumului DN1 – E60
", mai precizeaza oficialii Consiliului Judetean Cluj.

 

Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR) a alocat banii pentru studiul de fezabilitate, care va fi realizat de catre firma Halcrow Romania. Citeste AICI detalii!

Comentarii Facebook