Ceață densă pe autostrada Sebeș-Turda dar și în județul Cluj


Sâmbătă, 13 noiembrie, în jurul orei 8.00, pe autostrada A10 Turda-Aiud este semnalată ceață. De asemenea viziblitatea este redusă pe alocuri, sub 100 – 150 de metri.

Polițiștii recomandă ca pe timp de ceaţă, în afară de reducerea vitezei, mărirea distanţei în mers şi folosirea corespunzătoare a luminilor, în ceea ce priveşte autostrăzile trebuie respectate şi alte reguli specifice: nu opriţi pe benzile de circulaţie şi pe banda de urgenţă!

În cazul unei pene sau defecţiuni tehnice, porniţi luminile de avarie, echipaţi-vă cu vesta reflectorizantă, scoateţi pasagerii din autovehicul în afara părţii carosabile şi amplasaţi triunghiurile reflectorizante, unul după celălalt, la distanţe mai mari!

Pentru județul Cluj a fost emisă o avertizare Cod Galben de ceață densă valabil pentru zona joasă până în jurul orei 12.

Local va fi ceaţă care determină scăderea vizibilităţii, local sub 200 m, izolat sub 50 m, ce va favoriza în funcție și de condițiile locale formarea ghețușului. Izolat chiar chiciură.

Comentarii Facebook