Ce spune Poliția Cluj despre CURAJUL agentului Sergiu Todea, care și-a amendat șeful? Legea e pentru FRAIERI

 

Agentul Sergiu Todea a avut curajul de a-și amenda un superior care nu a acordat prioritate unor persoane pe trecerea de pietoni și acum și-a dat demisia pentru că nu a mai suportat șicanele.

 

Conducerea IPJ Cluj nu a fost niciodată de partea agentului și, într-un drept la replică, îi înfierează îndrăzneala.

 

În cursul anului 2010 a fost declanşată cercetarea prealabilă faţă de acesta în cazul a două abateri disciplinare. Cu ocazia desfăşurării unei acţiuni poliţieneşti, s-a stabilit faptul că a manifestat un comportament neadecvat prin limbaj şi tonalitate faţă de un ofiţer superior. La terminarea cercetării prealabile s-a stabilit că agentul principal de poliţie se face vinovat de comportament necorespunzător în serviciu, care aduce atingere onoarei, probităţii profesionale a poliţiştului sau prestigiului instituţiei.

 

La terminarea celei de-a doua cercetări prealabile s-a stabilit că agentul principal de poliţie se face vinovat de neglijenţă manifestată în îndeplinirea dispoziţiilor primite de la şefii ierarhici.Poliţistul, în timp ce conducea o autospecializată, având semnalele acustice şi luminoase în funcţiune, a pătruns într-o intersecţia semaforizată din Cluj-Napoca, pe culoarea roşie a semaforului electric,

intrând în coliziune cu un autobuz care circula regulamentar. În urma coliziunii a rezultat avarierea autospecialei, pagubele create fiind de 2.500 lei.

 

În ambele cercetări prealabile, şeful inspectoratului a dispus sancţionarea poliţistului cu mustrare scrisă, sancţiuni contestate de poliţist şi menţinute de inspectorul general al Poliţiei Române.

 

Poliţistul a solicitat Tribunalului Cluj anularea dispoziţiilor de sancţionare.

 

În cursul lunii noiembrie 2011 a fost declanşată cea de-a treia cercetare prealabilă faţă de poliţist datorită faptului că acesta din urmă nu a informat structura de resurse umane a unităţii din care face parte despre dobândirea calităţii procesuale de învinuit sau inculpat, precum şi despre măsurile procesuale penale dispuse ori hotărârile penale pronunţate împotriva sa, acţionând contrar prevederilor articolului 42 lit.e din Legea 360/2003.

 

Menţionăm faptul că Parchetul de pe lângă Tribunalul Cluj a dispus aplicarea unei sancţiuni cu caracter administrativ în cazul comiterii infracţiunii de lovire şi alte violenţe, persoana vătămată fiind soţia poliţistului”, precizează conducerea IPJ Cluj.

 

Între timp, agentul Todea a câștigat toate procesele și s-a decis să își dea demisia, pentru că în Poliție nu este loc pentru oameni cinstiți.

 

Polițistul clujean UMILIT de un șef pe care l-a oprit în trafic a făcut un GEST RADICAL: M-am săturat! M-a pus să-mi cer SCUZE!

Comentarii Facebook