Miercuri 24 Aprilie

Ce spune Emil Boc despre petiția pentru încetarea concertelor din centrul Clujului


Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a vorbit despre petiția lansată recent pe internet prin care se solicită interzicerea concertelor în Piața Unirii.

Acesta a precizat că este de părere că solicitarea ”este de bun simț”, însă nu consideră că aceasta ar fi o soluție viabilă.

Eu cred că solicitarea este de bun simț și trebuie să ne gândim ce facem în continuare în centru, iar din punctul meu de vedere, abuzurile trebuie curmate, dacă există, și trebuie sancționați drastic cei care încalcă legea. Pe de altă parte, nu putem transforma centrul CLujului într-un loc în care nu se întâmple nimic. De exemplu, ar trebui să anulăm Zilele Culturale Maghiare, dacă e să luăm de bună propunerea celor din petiție.

Soluția este să respectăm nivelul de zgomot permis de lege, să sancţionăm drastic cu excluderea oricăror participanţi care depăşesc limitele permise şi să respectăm, așa cum am făcut până acum, programul Bisericii Romano-Catolice. Știți bine că între orele 18.00-20.00 nu sunt permise manifestări cu muzică, tocmai din respect pentru enoriași”, a declarat Emil Boc.

Cum ar arăta centrul Clujuluil fără Zilele Clujului, Zilele CUlturale Maghiare sau fără TIFF? Trebuie să îi sancționăm dur pe cei care încalcă legea și exercită un abuz, iar în rest trebuie să avem condiții decente pentru toți”, a mai spus primarul.

O petiție pentru interzicerea concertelor în centrul municipiului Cluj-Napoca, în Piața Unirii, a fost inițiată recent pe internet, după ce o bucată din tavanul Bisericii Romano-Catolice „Sf. Mihail” a picat, în urma concertelor de la sfârșitul săptămânii trecute.

Comentarii Facebook