Ce spune Boc despre patrulele cetățenești care vânează cerșetorii în autobuze. În trecut, le-a premiat

 

Primarul Emil Boc l-a premiat în trecut pe președintele Organizaţiei Generale Voluntare pentru Prevenirea Faptelor Antisociale (O.G.V.P.P.F.A.), Svajczer Csaba, dar acum condamnă raziile făcute de voluntarii justițiari în autobuze.

Trebuie privit cu maximă atenție acest lucru, orice spirit civic este bine-venit în condițiile legii. Atâta timp cât lucrurile se desfășoară legal e în regulă, dar trebuie să avem  grijă să nu degenereze în altceva. Cred că e foarte bine să fie sesizate autoritățile statului când sunt nereguli. Nu încurajez însă dincolo de acest element de a sesiza autoritățile, pentru că într-un stat de drept doar prin autoritățile legale ne facem ordine și disciplină”, a declarat Emil Boc la Napoca FM.

Primăria lui Emil Boc a avut semnat și un parteneriat cu această organizație acuzată că ar simpatiza cu extrema dreaptă.

Asociaţia Organizaţia Generală Voluntară pentru Prevenirea Faptelor Antisociale (O.G.V.P.P.F.A.) și-a mutat atenția pe fenomenul de cerșetorie din mijloacele de transport în comun din Cluj-Napoca.

Până acum, Asociația lucra în principal în Piața Avram Iancu, la slujbele religioase, unde menținea un climat de siguranță.

În atenţia instituţiilor competente ale statului !!!

Activitatea asociaţiei O.G.V.P.P.F.A. a redus numărul de grupuri şi persoane cu instrumente (colindători), care apelează la mila călătorilor în mijloacele de transport în comun şi în jurul staţiile C.T.P. Am acționat pe liniile 30, 25, 6, 35.

Mulți dintre copiii cu acordeoane au coborât la prima staţie, câţiva au reîncercat să se urca în mijlocul de transport următor, dar şi acolo au fost întâmpinaţi de voluntarii O.G.V.P.P.F.A.

La activităţile menţionate au participat membrii voluntari O.G.V.P.P.F.A. cu nr. identificare legitimaţie, respectiv: nr.1, nr.3, nr.2, nr.15, nr.16, nr.110, nr.111, nr.112, nr.114.

Membrii voluntari ai O.G.V.P.P.F.A. sunt pregătiţi să observe, să sesizeze problemele observate sau provocările care vin din spaţiul public; direcţionându-le în vederea soluţionării acestora către instituţiile competente ale statului”, a precizat BUGA ALEXANDRU, Colonel de Poliţie în rezervă, Prim-Vicepreședintele Asociaţiei.

Comentarii Facebook