Ce spun șoferii Uber amendați la Cluj cu câte 25.000 de lei (22.000 de euro)

 

Șoferii Uber, care au fost amendați la Cluj de poliție pentru că practicau taximetria fără a fi autorizați, și-a povestit propria versiune a celor întâmplate.

 

Cei patru șoferi Uber care au fost amendați sunt din București. Ei spun că au fost atrași în capcană de taximetriștii clujeni, deghizați în clienți Uber, iar mașinile lor sunt blocate în curtea Poliției (FOTO). Șoferii au fost amendați cu câte 25.000 de lei, adică 22.000 de euro în total.

 

Unul dintre șoferii de la Uber, Robert, povestește că a fost apelat prin sistemul UberX să se preinte în parcarea unui bloc din cartierul Zorilor, unde de fapt era sediul Seției 6 de Poliție. Acolo, erau trei bărbați, toți taximetriști, deghizați în clienți. ”Era ora 1.10. După ce s-au urcat în mașină, imediat au apărut și polițiștii care m-au acuzat de taximetrie clandestină. La Cluj, la acest capitol, Poliția a fost clar pe mână cu taximetriștii. Spun asta pentru că polițiștii erau afară și la scurt timp au acționat. Trei din cele patru procese contravenționale sunt scrise de același agent”, a povestit Robert, conform evz.ro.

 

După Robert, o altă mașinp Uber a fost chemată în aceeași parcare. Adrian este tot din București. El a povestit că la ora 2.00, în mașină s-au urcat doi bărbați, care au cerut să fie duși la o benzinărie din apropiere. ”Mi-au spus că trebuie să cumpere ceva și să se întoarcă înapoi în aceeași parcare. Cei doi l-au aranjat și pe Robert. Când ne-am întors, polițiștii erau în parcare și au început să îmi vorbească urât. Apoi, m-au întrebat dacă am luat bani, dar noi nu luăm bani și m-au amendat cu 25.000 de lei”, spune Adrian.

 

Alexandru a fost al treilea șofer amendat. ”Am a fost blocat pe strada Gheorghe Dima din Cluj-Napoca de șapte taximetriști furioși. În prima fază au mimat că vor să intre în mine, cu mașinile lor. Apoi a apărut poliția care i-a dispersat. Unul dintre polițiști mi-a spus să îl urmez la secția de poliție unde am fost amendat cu 25.000 de lei pentru taximetrie clandestină, dar eu nu aveam pe nimeni în mașină”, poveste Alexandru.

 

Oficialii Uber România spun că serviciul nu este unul de taxi. Citește AICI întreaga poziție oficială a UBER România.

 

Poliția Cluj a explicat de ce au fost imobilizate autoturismele șoferilor Uber.

 

Au fost aplicate 4 sancțiuni s-au depistat pentru persoane care efectuau transport public de persoane fără autorizație în regim taxi, conform Legii 38/2003.

 

Cei patru șoferi din București au fost amendați cu 25.000 de mii de lei.

 

De asemenea, au fost retrase certificatele de înmatricuare și plăcuțele. Mașinile au fost indisponibilizate în curtea Poliției”, a precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Cluj, Carmen Jucan.

Comentarii Facebook