Ce spun polițiștii clujeni despre incidentul de lângă Huedin: „Împrejurările au impus folosirea armamentului/Autospeciala de poliție a fost deteriorată”


Un tânăr a fost împuşcat în picior, duminică, într-o localitate clujeană, în timp ce polițiștii anchetau un posibil furt de lemne. El a fugit de agenți, timp în care totul era filmat. Inspectoratul de Poliție Județean Cluj precizează că „împrejurările au impus folosirea armamentului din dotare”.

Amintim că, polițiștii i-ar fi luat la rost pe cei prinși cu lemnele, iar la locul faptei a ajuns un verișor al acestora, care a devenit recalcitrant. Acesta ar fi vrut să ia arma unuia dintre polițiști, moment în care alt agent l-a împușcat. Înainte, polițistul ar fi tras două focuri de avertisment. 

Vezi și: Cluj - Poliția a împușcat în picior un tânăr, lângă Huedin. Ce a urmat a fost FILMAT. Scenele sunt demne de India - VIDEO

La data de 4 iunie a.c., în jurul orei 15.30, polițiștii Secției 8 Poliție Rurală Huedin au fost sesizați printr-un apel la SNUAU 112, cu privire la sustragerea de material lemnos de pe raza comunei Săcuieu.

Polițiștii deplasați la eveniment au depistat, pe drumul comunal din localitate, un atelaj cu tracțiune animală cu care se  transporta material lemnos, aparent tăiat recent, în privința căruia exista suspiciunea că ar fi fost sustras. 

Pentru stabilirea situației de fapt și luarea măsurilor legale, persoanele care se aflau în atelajul hipo au fost conduse înspre sediul unității silvice din localitate.

În acest context, cele două persoane ar fi devenit recalcitrante, nu s-ar fi supus indicațiilor polițiștilor, încercând să sustragă armamentul și i-ar fi agresat fizic pe aceștia, împrejurări care au impus folosirea armamentului din dotare. 

Astfel, s-a efectuat uz de armă, prin focuri de avertisment în plan vertical, iar ulterior înspre unul dintre cei în cauză, rezultând rănirea acestuia în zona membrului inferior. Politiștii i-au oferit acestuia primul ajutor, iar ulterior a fost preluat de echipajul medical, în prezent aflându-se internat într-o unitate medicală, conștient, starea lui fiind stabilă”, transmite IPJ Cluj.

Cauza a fost preluată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Huedin, cercetările fiind continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ultraj. De asemenea, se continuă cercetările și pentru comiterea infracțiunii de  distrugere, întrucât autospeciala de poliție a fost deteriorată de către una dintre persoanele prezente.

Comentarii Facebook