Ce ”spate” au candidații la funcția de șel al Poliției Cluj

 

Concursul pentru postul de șef al Poliției Cluj are loc marți, 14 noiembrie, iar cei doi candidați sunt despărțiți numai de ”resursele” pe care le au în spate. 

 

Cei doi candidați la funcția de șef al Poliției Cluj sunt comisarul șef Ciprian Miron, absolventul unui curs de 4 săptămâni la FBI, și comisarul șef Mircea Rus, şef al Serviciului de Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei Cluj-Napoca, un polițist care lucrează efectiv în teren.

 

Postul de șef al IPJ Cluj este vacant din 11 septembrie 2016, după ce chestorul Tudor Grindeanu a ieșit la pensie, profitând de condițiile favorabile pentru a avea o pensie de rege. Pe postul rămas vacant a fost împuternicit comisarul șef Ciprian Miron, un apropiat al filierei Alba, a fostului ministru de Interne, Ioan Rus, și a șefei DNA, Laura Codrușa Kovesi. 

 

Adrian Ciprian Miron, fost adjunct al şefului Poliţiei Municipiului Alba Iulia (2006-2010) și fost şef al Poliţiei Municipiului Cluj-Napoca (din 1 iulie 2016 până la 31 august 2016).

 

Comisarul-şef de poliţie Adrian Ciprian Miron a fost repartizat la Poliția Cluj în 2015, adus de Tudor Grindeanu. Într-un an de zile, Miron (din 2015 de când a fost repartizat la Poliția Cluj) a trecut prin funcția de adjunct al Secției 2 Poliție, apoi a fost șeful Secției timp de câteva luni, iar din 1 iulie 2016 a fost pus șeful Poliției Cluj-Napoca. Nu a stat acolo numai 2 luni pentru că acum este șef peste toată poliția clujeană.

 

Adrian Ciprian Miron lucrează de 16 ani în MAI şi timp de cinci ani a fost ataşat de Afaceri Interne la Ambasada României în SUA. Miron a urmat și cursurile Academiei FBI din statul american Virginia.

 

Al doilea concurs, comisarul Mircea Rus, de 40 de ani, este cam dezavantajat de tot anturajul descris mai sus.

 

Mircea Rus a fost cel care a făcut munca de teren la dosarele grele aflate pe rolul Serviciului de Investigații Criminale din cadrul IPJ Cluj, fiind considerat de foarte mulți polițiști drept un ”polițist pur sânge”, scrie Evz.ro.

 

Foto: adevărul.ro

Comentarii Facebook