Ce se întâmplă dacă reduci cantitatea zilnică de cafea consumată



Oamenii de știință au descoperit că un consum ridicat de cafea poate duce la o scădere considerabilă a riscului de diabet de tip 2.

Cel mai recent studiu, publicat în jurnalul Diabetologia, a dorit să identifice modul în care modificarea obiceiurilor de consum - creşterea sau reducerea cantităţii de cafea consumată - afectează riscul de diabet, potrivit Descoperă.ro.

Potrivit studiului, persoanele care îşi creşteau consumul de cafea cu încă o ceaşcă pe zi prezentau un risc de a face diabet de tip 2 cu 11% mai mic decât persoanele care îşi menţineau consumul la acelaşi nivel. Totuși, reducerea consumului de cafea cu o ceaşcă pe zi, a fost asociat cu o creştere de 17% a riscului de a face diabet de tip 2.

Pentru studiu au fost analizate datele de la peste 120.000 de persoane care sunt urmărite pe termen lung în cadrul unui studiu observaţional. Oamenii de știință au analizat obiceiurile de consum de-a lungul a patru ani pentru acest studiu.

Pentru diabetul de tip 2, până la şase ceşti de cafea sunt asociate cu un risc mai mic”, afirmă Shilpa Bhupathiraju, cercetător în cadrul Şcolii de Sănătate Publică Harvard şi autor al acestui studiu.

Cât timp cafeaua nu vă provoacă tremurături şi nu vă face agitaţi, ea este asociată mai multor beneficii pentru sănătate”, notează specialistul.

Comentarii Facebook