Ce pensie are Florin Piersic. Banii primiți de la stat de către actor, o ruşine


Florin Piersic este unul dintre cei mai mari și cei mai iubiți actori români. După 65 de ani de carieră, perioadă în care a apărut în zeci de filme și spectacole de teatru, marele actor nu este răsplătit de stat așa cum ar trebui, neavând o pensia pe măsura activității sale.

Ce pensie primește Florin Piersic de la stat

Florin Piersic a interpretat zeci de roluri pe scena Teatrului Național din București. Dar celebritatea și notorietatea sa se datorează și aparițiilor în filme. Actorul născut la Cluj, în vârstă de 85 de ani, a jucat în peste 55 de pelicule. Rolurile sale celebre rămân cele de haiduci, însă cel cu care se identifică este cel din seria Mărgelatu, regizată de Doru Năstase şi Gheorghe Vitanidis.

Dar după atâția ani dedicați teatrului și filmului, Florin Piersic nu primește o pensie pe măsură. Pentru activitatea sa de 65 de ani, actorul încasează un venit lunar de 2.000 de lei, potrivit fanatik.ro. Pe lângă această sumă, mai primește o indemnizație lunară de 2.700 de lei, de la Uniunea Teatrală din România.

Alți artiști din România cu pensii mici

Și îndrăgita interpretă de muzică populară Maria Dragomiroiu a uimit pe toată lumea când a mărturisit ce pensie primește, după 40 de ani activitate. Ea a dezvăluit că încasează în fiecare lună suma de 1.200 de lei.

Am 1.200 lei. Cam cum aș putea să trăiesc eu? Eu, care am dăruit atâta bucurie oamenilor care îmi ascultă cântecele? Cum să trăiesc cu 1.200 de lei? Nu pot renunța la cântat, depind de el din punct de vedere financiar. Am nevoie sa trăiesc, totul trece prin stomac. Nu suntem plătiți ca artiștii din afară, care își permit să se retragă la un moment dat”, declara Maria Dragomiroiu în urmă cu doi ani.

Mai sunt și alți artiști care s-au ales cu pensii mici, după zeci de ani de activitate. Printre aceștia se numără Mirabela Dauer, care are o pensie de 1.300 de lei și Maria Ciobanu, care primește în jur de 1.200 de lei, după o carieră de aproape 60 de ani.


Comentarii Facebook