Ce facultăți de la UBB Cluj și Universitatea Tehnică vor fi DESFIINȚATE pentru că sunt foarte slabe

 

Mai multe specializări de la Universitatea ”Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca sunt în lichidare și nu va mai putea fi susținută admiterea în anul universitar 2013-2014.

 

Ministrul delegat pentru Învăţământ Superior Mihnea Costoiu a declarat, miercuri, că la nivel național 183 de specializări din 37 de instituţii de învăţământ superior sunt propuse să intre în lichidare, pe baza rapoartelor de evaluare întocmite de Agenţia Română de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Superior (ARACIS).

 

La Universitatea "Babeş-Bolyai" din Cluj-Napoca sunt vizate şapte specializări, dintre care numai una la ID - Filosofie (în limba maghiară), la Facultatea de Istorie şi Filosofie, iar restul la IF, la Facultatea de Chimie şi Inginerie Chimică - Ingineria şi protecţia mediului în industria chimică şi petrochimică, Inginerie economică în industria chimică şi de materiale şi Chimia mediului, Facultatea de Ştiinţa şi Ingineria Mediului - Ingineria sistemelor biotehnice şi ecologice (în limba maghiară, la Sfântu Gheorghe) şi Ingineria sistemelor biotehnice şi ecologice (la Sfântu Gheorghe) şi Facultatea de Istorie şi Filosofie - Management (la Bistriţa).

 

Tot la Cluj-Napoca sunt vizate şi specializări de la Universitatea Tehnică (opt programe, dintre care şase la IF) şi Universitatea de Artă şi Design (patru programe, toate la IF). La Iaşi sunt avute în vedere două specializări de la Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" - Educaţie fizică şi sportivă (IFR) şi Filosofie (ID).

Comentarii Facebook