Duminica 13 Octombrie

Ce a scris in hartia trimisa Statului Major General locotenentul Alexandru Gheorghe: Voia sa conduca Romania


Locotenentul Alexandru Gheorghe de la unitatea militara de la Campia Turzii i-a ingrozit pe sefii Statului Major General al armatei cu cererea trimisa miercuri 25 ianuarie.

Intr-o informare a Ministerului Apararii Nationale (MApN) se arata ca locotenentul acesta sustinea dizolvarea sau desfiintarea Parlamentului, invocarea starii de urgenta si preluarea administrarii statului de catre Armata.

"Conducerea Statului Major General a luat la cunostinta, cu consternare, de activitatile locotenentului Gheorghe Alexandru, precum si de datele cuprinse in raportul inaintat de comandantul Flotilei 71 Aeriena din Campia Turzii, privind 'solutiile locotenentului Gheorghe Alexandru pentru administrarea tarii in aceasta perioada'", anunta MApN.

Acesta a mai propus "sa faca parte din Consiliul Militar care, in viziunea sa, ar urma sa gestioneze destinele tarii, iar ofiterului sa ii revina 50% din puterea de decizie". In plus, Regele Mihai ar fi urmat sa fie instaurat sef al statului si Romania sa fie condusa de o monarhiei constitutionale.

MApN a mai anuntat ca s-a constituit Consiliul de Judecata la nivelul Flotilei 71 Aeriena din Campia Turzii, dar ofiterul a refuzat sa semneze luarea la cunostinta a continutului ordinului comandantului unitatii prin care este trimis in fata Consiliului de judecata, desi acesta i-a fost citit si prezentat spre semnare.

"Evaluarea Consiliului de judecata va cuprinde elementele cerute de R.G.-8, iar in cadrul sedintei de judecata analiza va viza incalcarea de catre locotenent a prevederilor Legii nr. 80/1995 privind statutul cadrelor militare si a regulamentelor militare. Toate actiunile si declaratiile facute de ofiter se vor constitui ca elemente ale procesului de evaluare", precizeaza MApN.

Locotenentul Alexandru Gheorghe a protestat in uniforma, in Bucuresti, luni seara, alaturi de manifestanti.

 

Alexandru Gheorghe sustine ca nu vrea "dictatura militara"

 

El sustine ca nu a refuzat sa fie judecata in Consiliul de Judecata pentru ca a fost incalcata legea si ca nu a cerut un "guvern militar", lucru inteles gresit de presa.

 

Un ofiter de la Campia Turzii a protestat in uniforma in Bucuresti! Vezi ce a declarat Alexandru Gheorghe VIDEO

 

Comunicatul integral al MApN:

 

"Conducerea Statului Major General a luat la cunostinta, cu consternare, de activitatile locotenentului Gheorghe Alexandru, precum si de datele cuprinse in raportul inaintat de comandantul Flotilei 71 Aeriana din Campia Turzii, privind "solutiile locotenentului Gheorghe Alexandru pentru administrarea tarii in aceasta perioada".

Dupa cum a declarat reprezentantilor mass media, locotenentul Gheorghe Alexandru a fost primit, in data de 25 ianuarie a.c., la raportul comandantului unitatii militare in care este incadrat, pentru a-i expune acestuia gestul participarii sale la mitingul de protest organizat in Piata Universitatii si pentru a-i prezenta "viziunea sa asupra administrarii statului roman" si "solutiile sale pentru situatia actuala". Locotenentul Gheorghe Alexandru a solicitat ca, potrivit regulamentelor militare, aceasta problematica sa fie considerata un raport, sa fie inaintata ierarhic conducerii Statului Major General si sa i se raspunda pana la data de 26 ianuarie, ora 16.00.

Dintre asa-zisele "solutii" prezentate de locotenentul Gheorghe Alexandru si facute publice de catre acesta, sub forma unor declaratii sustinute in fata reprezentantilor mass media, in data de 26 ianuarie, amintim:

"1. Dizolvarea sau desfiintarea Parlamentului;
2. Invocarea starii de urgenta in tara;
3. Conducerea tarii si administrarea statului roman de catre Armata; locotenentul Gheorghe Alexandru sa faca parte din Consiliul Militar care, in viziunea sa, ar urma sa gestioneze destinele tarii, iar ofiterului sa ii revina 50% din puterea de decizie;
4. Aducerea regelui ca sef al statului si instaurarea monarhiei constitutionale; Monarhia constitutionala este o solutie, avand Armata ca garant al democratiei si suveranitatii, potrivit Constitutiei."

in urma actiunilor ofiterului din data de 23 ianuarie a.c., in conformitate cu art. 55 din "R.G.-3, Regulamentul disciplinei militare", comandantul Flotilei 71 Aeriana din Campia Turzii a ordonat, la data de 25 ianuarie 2012, constituirea Consiliului de judecata al ofiterilor si judecarea locotenentului Gheorghe Alexandru, in temeiul prevederilor art. 35 din Legea nr. 80/1995 si ale art. 9 alin. (1) si art. 11 din "R.G.-8, Regulamentul consiliilor de judecata".
La aceeasi data, ofiterul a refuzat sa ia la cunostinta, prin semnatura, de continutul ordinului comandantului unitatii prin care este trimis in fata Consiliului de judecata, desi acesta i-a fost citit si prezentat spre semnare.

Evaluarea Consiliului de judecata va cuprinde elementele cerute de R.G.-8, iar in cadrul sedintei de judecata analiza va viza incalcarea de catre locotenent a prevederilor Legii nr. 80/1995 privind statutul cadrelor militare si a regulamentelor militare.

Toate actiunile si declaratiile facute de ofiter se vor constitui ca elemente ale procesului de evaluare.

Hotararea Consiliului de judecata al ofiterilor din Flotila 71 Aeriana Campia Turzii va fi facuta publica, dupa pronuntarea acesteia.

Precizam ca Armata este o institutie cu reguli si norme foarte clare, cu regulamente militare care trebuie respectate de toti militarii, iar incadrarea in serviciul militar impune asumarea respectarii cu strictete a legilor tarii, a regulamentelor militare si a normelor de disciplina specifice Armatei Romane.

in toate armatele statelor membre NATO exista acte normative care trebuie respectate, disciplina militara constand in respectarea de catre militari a normelor de ordine si comportament obligatorii".

 

Stiri de Cluj ii cere locotenentului Alexandru Gheorghe sa trimita pe adresa redactiei office@stiridecluj.ro raportul trimis Statului Major General.

Comentarii Facebook