Sambata 10 Decembrie

Cazul Valiza: Procurorul a cerut 4 ani de inchisoare pentru Gigi Becali


Procurorul DNA a cerut pedepsirea lui Gigi Becali cu 4 ani de inchisoare pentru dare de mita in "Cazul Valiza" de la Cluj.

Aceeasi pedeapsa a fost ceruta pentru avocata Alina Ciul, iar pentru celelalte persoane implicate: Victor Piturca, Teia Sponte, Radu Gheorghe Marino si Raul Volcinschi, procurorii DNA au cerut pedepse cu suspendare.

Victor Piturca este acuzat de favorizarea infractorului, vicepresedintele Consiliului de Administratie al clubului Steaua, Teia Sponte, de complicitate la dare de mita, iar Alina Ciul, unul dintre avocatii lui Becali, si Radu Marino de favorizarea infractorului si fals in inscrisuri sub semnatura privata.  Clujeanul Raul Volcinschi este acuzat tot de favorizarea infractorului.

Marti, 6 martie, a avut loc la Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) o ultima infatisare in acest dosar, iar instanta urmeaza sa emita un verdict.

 

Gigi Becali este acuzat ca, in 11 mai 2006, le-a promis jucatorilor de la clubului Gloria Bistrita, sume cuprinse intre 5.000 si 10.000 de euro de persoana, pentru ca acestia sa isi apere corect sansele in meciul contra Rapid Bucuresti, din 12 mai 2006.

In perioada 4-7 mai 2008, Becali a oferit suma de 1.700.000 de euro jucatorilor de la U Cluj pentru a-si apara corect sansele si pentru a castiga meciul cu CFR Cluj, decisiv pentru castigarea campionatului.

Banii au fost dusi la Cluj de Teia Sponte, intr-o valiza. Cei 1,7 milioane de euro au fost confiscati de DNA Cluj in 8 mai 2008.

Comentarii Facebook