Cazul colaborării profesorului Puşcaş cu fosta Securitate ignorat de decanul Păun de la Studii Europene


Decanul Facultăţii de Studii Europene, profesorul universitar Nicolae Păun s-a speriat de moarte când a fost întrebat dacă va cere CNSAS informaţii suplimentare legate de colaborarea profesorului universitar Vasile Puşcaş, fostul ministru al Integrării Europene şi negociat şef al României la Uniunea Europeană, cu fosta Securitate.

"Profesorul Puşcaş este un om onorabil şi este o onoare pentru noi să îl avem în facultatea noastră. Nu aş avea de comentat prea multe pe marginea unui articol de presă. Am citit cu mare surprindere articolul de presă dar nu am niciun fel de mecanism la îndemână pentru a solicita date suplimentare de la CNSAS. Dacă această instituţie va comunica oficial aceste informaţii atunci putem lua decizii. Facultatea năastră este o facultate onorabilă şi avem profesori onorabili", a spus decanul Păun.

Dubla măsură a decanului de la Facultatea de Studii Europene este evidentă. În cursul anului trecut, decanul Nicolae Păun i-a cerut unui respectabil jurnalist clujean Ion Novăcescu, să nu mai predea cursul "Modernizarea României", până nu va lămuri presupusa chestiune a colaborării acestuia cu fosta Securitate. Cu alte cuvinte, pe baza unor zvonuri apărute în mass media, decanul Păun l-a suspendat pe Novăcescu.

Jurnalistul a solicitat CNSAS să decidă dacă a colaborat sau nu cu fosta securitate. În urmă cu câteva zile, Ion Novăcescu a publicat pe blogul lui adeverinţa din care rezultă că nu a fost colaborator al Securităţii.

Decanul Nicolae Păun se apără şi susţine că în acest caz a fost vorba despre un colaborant al Facultăţii de Studii Europene şi nu de un profesor titular, uitând de Constituţia României în care se prevede că cetăţenii români nu pot fi discriminaţi şi nimeni nu este mai presus de lege.

Comentarii Facebook