Cazinoul din Parcul Central va fi iluminat în albastru în 2 aprilie, de Ziua Internațională de Conștientizare a Autismului

 

Ziua Internațională a Autismului va fi marcată la Cluj-Napoca, în 2 aprile 2013, cu o serie de evenimente speciale. 

 

La Cluj-Napoca, Asociația Autism Transilvania a pregătit mai multe evenimente pentru perioada 2-5 aprilie, adresate atât copiilor care frecventează centrul, cât și publicului larg, cu scopul de a atrage atenția asupra acestei afecţiuni despre care oamenii nu au suficiente informaţii, dar care afectează tot mai multă

 

În 2 aprilie, între orele 9.00 și 14.00, elevi ai Liceului de Muzică ”Sigismund Toduța” și ai Liceului Teoretic ”Eugen Pora” vor vizita Centrul de zi al Asociației Autism Transilvania (str. Gh. Marinescu nr. 86), unde vor viziona un film tematic și vor afla mai multe despre comportamentul copiilor cu tulburări din spectrul autist. Elevii vor participa și la un atelier de lucru manual cu tema ”Albastru”, culoarea oficială a zilei de 2 aprilie.

 

În aceeași zi, copiii care frecventează centrul Asociației vor avea ocazia să interacționeze cu câini acreditați pentru terapie (Astor, Loki, Hundo, Hera și Bes), măgărușul Păcălici și specii de reptile și insecte aduse de la Vivariul Universității ”Babeș-Bolyai”. Activitatea este organizată în colaborare cu Institutul de Cercetare a Interacțiunii Om-Animal (icioa.ro), Asociația ”Descoperă Natura” și Vivariul UBB.

 

De asemenea, specialiști din partea AAT vor susține o prezentare despre importanța incluziunii copiilor cu autism în învățământul de masă la sediul Transylvania College, în cadrul colaborării în beneficiul copiilor cu autism.

 

Seara, între orele 20.00 și 21,00, copiii care fac terapie în cadrul asociației, însoțiți de rude și prieteni, vor împărți materiale informative despre autism și baloane albastre în fața Cazinoului din Parcul Central. Ei vor invita trecătorii să semneze adeziunea pentru susținerea unui nou proiect de lege pentru copiii cu dizabilități. 

 

Holul Cazinoului va găzdui o expoziție cu lucrări în albastru realizate de grădinițele și școlile partenere și activități pentru copii. Clădirea Cazinoului din Parcul Central va fi iluminată în albastru, cu sprijinul Energobit și al Primăriei Cluj-Napoca, iar participanții vor lansa baloane albastre cu heliu. În plus, susținători ai AAT împreună cu dansatorii de la Transilvania Dance Center au pregătit o surpriză pentru trecători.

 

Reprezentanți ai asociației vor participa în cursul săptămânii la dezbaterea internațională organizată la Palatul Parlamentului de către Federația pentru Drepturi și Resurse pentru Persoanele cu Tulburări în Spectrul Autist (FEDRA) și la un curs de formare organizat la Cluj-Napoca cu sprijinul cluburilor Rotary, în cadrul Programului Districtual GSE “Să sprijinim copiii cu autism”.

 

Săptămâna se încheie cu activitatea organizată împreună cu United Way România, ai cărei voluntari vor găti vineri, la centrul de zi al AAT, împreună cu copii beneficiari ai asociației.

Comentarii Facebook