Caz halucinant în România! Pedeapsă redusă pentru un bărbat care și-a abuzat sexual fiica de 13 ani


Curtea de Apel Oradea a decis reducerea pedepsei unui bărbat condamnat la închisoare pentru că și-a abuzat sexual fiica de 13 ani. Pedeapsa acestuia a fost redusă de la 6 ani, la 4 ani și 6 luni.

Astfel, potrivit Curții de  Apel, barbatul este obligat la plata sumei de 200 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare in apel in favoarea statului.

"Curtea de Apel Oradea admite apelul declarat de inculpatul Colta Iulian Cosmin impotriva sentintei penale din 30 septembrie pronuntate de Judecatoria Oradea si reduce pedeapsa aplicata pentru comiterea infractiunii de act sexual cu un minor in forma continuata de la 6 ani inchisoare la 4 ani si 6 luni inchisoare, pedeapsa pe care inculpatul urmeaza sa o execute in regim de detentie. Mentine celelalte dispozitii ale hotararii atacate care nu contravin prezentei decizii. Obliga pe inculpat la plata sumei de 200 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare in apel in favoarea statului. Decizia este definitiva", se arata in postarea instantei, conform Mediafax.

Judecatoria Oradea l-a condamnat in 30 septembrie pe Iulian Cosmin Colta la 6 ani de inchisoare pentru act sexual cu un minor, in forma continuata. De asemenea, i-a interzis exercitarea drepturilor parintesti si dreptul de a comunica cu persoana vatamata Bordas Abigail (fiica sa - n.a.) pe durata executarii pedepsei.

"Instanta dispune prelevarea de probe biologice de la inculpatul Colta Iulian-Cosmin, in vederea introducerii profilelor genetice in Sistemul National de Date Genetice Judiciare (SNDGJ) si il obliga sa plateasca partii civile Bordas Abigail, reprezentata legal de directorul Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Bihor, suma de 30.000 lei cu titlu de daune morale", se arata in decizia Judecatoriei Oradea.

Surse judiciare au declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX, ca Iulian Cosmin Colta a beneficiat de reducerea pedepsei in baza articolului 396 din Codul de procedura penala, in conditiile in care acesta si-a recunoscut fapta.

"Barbatul a fost arestat preventiv in vara acestui an, acuzat de infractiuni la viata sexuala, in fapt ca ar fi intretinut relatii sexuale cu fiica sa minora, Abigail Bordas, inca de anul trecut, cand fata era in varsta de 13 ani. Aceasta este un copil problema, care a disparut de mai multe ori de la domiciliul din Oradea, dar si de la DGASPC Bihor, unde fusese internata. In august 2018 fata si-a injunghiat bunica cu mai multe lovituri de cutit pentru ca i s-ar fi interzis sa isi mai vada tatal. Fiind minora, fata nu a raspuns penal pentru fapta sa", au spus sursele citate.

Comentarii Facebook