Caz CRAS de nesimțire a taximetriștilor clujeni! Puțini știu că îi pot reclama la Primărie și suspenda LICENȚA

 

O clujeancă a relatat o aventură pe care a avut-o cu doi taximetriști de la firma cunoscută din oraș.

 

Roxana Marița a descris pe blog ce a pățit în 22 martie, când a schimbat trei taxiuri pentru a rezolva unele probleme. ”Pentru prima călătorie am sunat la Nova Taxi. Totul a decurs bine până când, taximetristul, așteptând de ceva vreme să ajungă la semafor, a plecat pe galben și a fost cât pe ce să lovească pe cineva pe trecerea de pietoni. Deci da, m-am speriat foarte tare”, a început clujeanca.

 

După ce mi-am terminat treaba, am sunat iarăși la taxi, tot la Nova. Nu spun că am așteptat foarte mult la telefon până să mi se găsească un taxi, pentru că văd că mi se întâmplă asta destul de frecvent în ultima vreme la orice companie aș suna.

 

Mi s-a zis că vine un taxi în 5 minute. Am stat și așteptat vreo 8 minute, eram afară în frig. Am zis că sun la altă companie de taxi, dar după aceea mi-am zis ca e mai bine să sun să verific ce se întâmplă cu comanda mea.

 

Așadar am sunat. Am fost pusă iarăși să aștept și am stat vreo 3 minute, operatoarea nu mai zicea nimic. Așa că am închis. Chiar după ce-am închis, mi-a apărut taxiul pe care-l chemasem. Nu spun  ce reguli de circulație grave a încălcat. M-am urcat, i-am spus destinația și am plecat.

 

A început să vorbească singur, ca și cum înjura. (...) El a continuat poveștile despre cât de greu i-a fost lui să ajungă în 5 minute la comandă, ce reguli de circulație a încălcat, ce rău i-am făcut pentru că am sunat să verific ce se întâmplă cu comanda. M-am simțit foarte prost, i-am explicat de ce am sunat. Puteam să fiu nesimțită și să chem un taxi de la altă companie în momentul în care am văzut că cele 5 minute trec, iar el ar fi venit degeaba la comandă. M-a făcut să mă simt în ultimul hal. Trecând peste asta, șoferul a fost extrem de indisciplinat în trafic. S-a certat cu un alt șofer, iar apoi l-a înjurat”, a mai descris Roxana.

 

Finalul călătoriei a fost apoteotic, ”mi-a dat un bon de taxi diferit”.

 

Taximetriștii din Cluj-Napoca vor să crească tarifele cu aproape 50%

 

Clujenii nemulțumiți de activitatea taximetriștilor pot depune plângere la Primăria Cluj-Napoca, autoritatea care emite autorizațiile de funcționare. La acumularea unui număr de puncte de penalizare, taximetristul își pierde licența.

 

Consultă AICI hotărârea privind aprobarea Regulamentului cadru pentru organizarea și executarea serviciului de transport public local în regim de taxi.

Comentarii Facebook