Cățeii fără adăpost dați spre adopție în Piața Mihai Viteazu



Clujenii sunt așteptați în acest sfârșit de săptămână în piața Mihai Viteazu, unde vor fi prezentați mai mulți căței abandonați de la centrul de ecarisaj al primăriei, în cadrul evenimentului ”Adopta un câine abandonat”.

Evenimentul va avea loc sâmbătă, 5 aprilie 2014, între orele 10 -17 în Piața Mihai Viteazu, zona pietonală, unde peste 25 de căței de la Centrul de Gestionare a Câinilor fără Stăpân al Primăriei Cluj vă așteaptă nerăbdători să veniți să îi cunoașteți - și de ce nu - să îi luați acasă. Adopția este ultima sansă pentru aceștia, iar prin adopție se salveza două vieți: a cățelului adoptat, dar și cea a următorului câine abandonat care va primi un loc temporar în boxă care s-a eliberat astfel.

Toți cățeii sunt deparazitați, vaccinați, sterilizați, microcipati și cu carnete de sănătate, pregătiți să își urmeze viitorul stăpân. Fiecare cățel adoptat în cadrul evenimentului va beneficia de toate accesoriile necesare (pătuț, zgardă, leșa, boluri, jucării) din partea asociației NUCA Animal Welfare, iar Joker K9 oferă 3 ședințe de dresaj gratuite.

Scopul principal al evenimentului este să promoveze adopția responsabilă și să dea o șansa reală cateilor de la Centrul de Gestionare a Câinilor fără Stăpân al Primăriei Cluj, și constituie o premieră atât pentru asociația Nuca Animal Welfare, cât și pentru municipiul Cluj-Napoca. Totodată sperăm să ofere un model pozitiv pentru viitorul câinilor abandonați, ajunși în gestiunea municipalități.

Acțiunea este organizată cu ocazia Zilei Internaționale a Animalelor fără Stăpân (4 aprilie), dar s-a ales ziua de sâmbătă, pentru a oferi posibilitatea de participare și persoanelor care lucrează în timpul săptămânii.

Evenimentul se adresează tuturor clujenilor, celor care vor să adopte, dar și celor care vor să cunoască mai bine cățeii de la Centru și să se bucure de câteva ore împreună. Cei care au deja un animăluț vor putea să participe la paradă cateilor adoptați, sau să ia parte la discuții despre viață alături de un patruped, schimbările pe care le implică o astfel de decizie, importantă sterilizării animalelor de companie, alături de invitații: Sandor Manases, medic veterinar și Roxana Doancă medic rezident în psihiatrie-pediatrie”, transmit organizatorii.

Pentru cei care nu sunt încă deciși să adopte, și au nevoie de mai mult timp de gândire, Asociația NUCĂ le oferă posibilitatea de luă în foster unul dintre căței, adică în "adopție temporară" pînă la găsirea unui stăpân defintiv.

Comentarii Facebook