Joi 16 Iulie

Cât de mult iau în serios românii măsurile împotriva COVID-19? Sute de amenzi într-o singură zi și zeci de persoane trimise în carantină


Autoritățile din toată țara au aplicat, în cursul zilei de vineri, aproape 270 de amenzi pentru nerespectara măsurilor de prevenire și combatere a pandemiei coronavirus.

Ca urmare a încălcării prevederilor Legii nr. 55 din 15.05.2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, polițiștii și jandarmii au aplicat, în ultimele de 24 de ore, 268 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 156.250 de lei, informează Grupul de Comunicare strategică.

De asemenea, prin structurile abilitate ale Poliției, a fost constatată, ieri, o infracțiune pentru zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută și pedepsită de art. 352 Cod Penal. 

Totodată, în data de 5 iunie a.c.,  77 de persoane care nu au respectat măsura izolării la domiciliu sau a carantinei au fost introduse în carantină instituționalizată pentru 14 zile sau a fost dispusă măsura carantinării instituționalizate pentru o nouă perioadă de 14 zile.
Comentarii Facebook