Duminica 28 Aprilie

”Cât costă jumările la Cluj?” - Unul dintre cei mai mari cârciumari din istoria Clujului a ajuns să fie mirat de prețurile nesimțite - FOTO


Mircea Buteanu, unul dintre cei mai de succes cârciumari din Cluj-Napoca, alături de cunoscutul Adrian Munteanu, patronul My Way, a ajuns să fie mirat de prețurile nesimțite din oraș. 

Vorbim despre banalele jumări, despre care și Știri de Cluj a scris în octombrie 2023 că au ajuns la 190 de lei kilogramul . Ei bine, acum la Târgul Mărțișorului prețul kilogramului de jumări a ajuns la 200 de lei, și trebuie să ne oprim puțin și să precizăm că vorbim despre mâncarea săracului, nu de ceva delicatesă. Jumările de porc se fac din slănina cu bucăți de carne care nu mai pot fi folosite pentru că sunt grase. 

Mircea Buteanu a remarcat prețul uriaș de la Târgul de Mărțișor din centrul Clujului și a făcut comparația cu un biban sălbatic din Italia, servit pe malul mării, nu între betoanele lui Boc din centrul Clujului. 

Într-un restaurant foarte bun și elegant, pe malul mării în Italia, plătesc pentru un biban sălbatic, proaspăt pescuit, preparat la cuptor, cu garniturile aferente și taxele incluse, 300 lei/kg (60€). La noi în centru orașului, la tarabă, plătesc jumările de porc cu 200 lei/kg (40€), fără taxe, adică fără niciun bon fiscal, totul vânzându-se pe ”cash”, la negru.

Nu prea înțeleg cum vin socotelile astea, deși și eu activez în domeniu. La fel nu pot să înțeleg cum de în piața de alimente Mihai Viteazu (nu este singura), prin care trec aproape zilnic, "producătorii" autohtoni de kiwi, banane și alte bunătățuri din ogrăzile proprii, vând de ani de zile marfa fără niciun bon fiscal. Dacă-l ceri, refuză să-ți mai vândă”, a scris Mircea Buteanu.

430040608_24933285469651168_7503964732376586988_n.jpg

Comentarii Facebook