Duminica 20 Iunie

Castelul Banffy din Răscruci, readus la gloria de altă dată cu bani europeni. Ce se va întâmpla după renovare - FOTO


Castelul Banffy și parcul monument din localitatea clujeană Răscruci vor fi restaurate și aduse la gloria de demult.

Ne dorim ca lucrările să înceapă în cel mai scurt timp posibil, astfel încât acest obiectiv cultural să poată fi valorificat la potențialul său maxim. Deschiderea castelului pentru vizitarea de către publicul larg va crește atractivitatea întregii zone, din punct de vedere turistic, și va asigura, implicit, un plus de bunăstare”, de celarat Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj.

Lucrările de restaurare și conservare a Castelului Banffy, în valoare de  27.670.836 RON fără TVA, au un termen de finalizare de maxim de 24 de luni de la data emiterii ordinului de începere.

Din cuantumul total al investiției, 19.526.036 lei reprezintă suma lucrărilor finanțate din fonduri europene ca urmare a proiectului câștigat de forul administrativ județean în cadrul Programului Operațional Regional 2014 – 2020. 

Consiliul Județean vrea să pună în valoare monumentul istoric prin schimbarea destinației castelului în Centru Cultural cu standarde ridicate de finisare și dotare. În final, va fi amenajat un Centru cultural reprezentativ pentru județul Cluj, prin restaurarea clădirii și a zonei aferente, cu realizarea unor funcțiuni care să permită organizarea de evenimente culturale precum și vizitarea de către publicul larg.

Comentarii Facebook