17 case au fost afectate de explozia casei de pe strada Paris, din Cluj - Napoca

17 imobile au fost afectate de explozia produsa ieri, cu cateva minute inainte de miezul noptii, la o casa de pe strada Paris, in care a functionat pana in urma cu o luna un cafe-bar.

Purtatorul de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Cluj (ISU), inspectorul Andrei Biris, a declarat ca cele 17 imobile de pe strada Paris sunt afectate de tiglele si caramizile care au fost proiectate pe o raza de 50 de metri in urma exploziei. "Sunt multe case cu geamuri sparte, aceasta este principala paguba. Trei dintre ele sunt afectate mai puternic, mai ales casele care se aflau gard in gard cu fostul local. Acolo pagubele sunt semnificative, dar pierderile vor fi estimate exact zilele urmatoare", a spus Biris.

Conform proprietarilor, care si-au facut calculele in aceasta dimineata, pagubele produse in urma exploziei se ridica la peste 100.000 de euro. "Am ramas fara geamuri, cu mobila distrusa si cu acoperisul ciuruit practic. Bine ca am ramas in viata. Noroc ca nu sunt afectate si camerele din coltul opus celui in care s-a produs explozia, asa ca putem locui acolo. Dar am ramas cu casa vraiste, am ramas socati de explozie", a spus unul dintre oamenii afectati.

Reprezentantii primariei din Cluj - Napoca au luat si ei masuri pentru a-i ajuta pe sinistrati. "Le-am dus alimente de dimineata pentru ca numai de asta nu trebuie sa se ingrijeasca acesti oameni. Au destule pe cap. Cei de la asistenta sociala fac acum o ancheta pentru a vedea cum ii putem ajuta si financiar", a declarat Radu Moisin, viceprimar municipiul Cluj-Napoca.

Comentarii Facebook