Casa ecologica a fost creata de un grup de elevi din Cluj-Napoca. VEZI cum functioneaza VIDEO


Un grup de elevi de la Grupul Scolar de Protectie Mediului Cluj-Napoca au construit din temelie o casa ecologica care se "administreaza" singura.

Constructia are piscina, doua garaje si parter plus doua etaje. Constructia casei ecologice a durat 3 luni si a "inghitit" peste 1.000 de euro. 

"Am venit cu casa ecologica care functioneaza strict independent din punct de vedere electric. Avem un panou fotovoltaic pentru curent electric. Pentru apa menajera putem folosi colectarea apei pluviale, care se aduna intr-un bazin subteran pentru a nu se evapora. Colectarea deseurilor se face in mod selectiv: plastic, hartie si compost, care se poate folosi mai departe in gradina ca si ingrasamant. Pentru incalzire folosim un sistem mai nou, sistemul de gheata", a explicat Matei Bobis, elev in clasa a X-a.

Din echipa de elevi au mai facut parte Raul Grecu, Alexandra Banyi-Mihail, Cristina Misca si Olimpiu Vartic.

"Acuma este functionala, dar mai avem de muncit putin la partea de caldura. Am lucrat aproximativ 3 luni la constructia ei si am muncit in echipa, mai multi elevi la ea, dar si profesori", a spus si Raul Grecu, elev in calsa a X la Grupul Scolar de Protectie Mediului Cluj-Napoca.

Proiectul "Casa ecologica" a fost construit de elevi in cadrul unui concurs organizat de Agentia Regionala de Protectie a Mediului Cluj. In total, au fost implicate 15 scoli din oras si 75 de elevi.

Proiectele gandite si construite de elevi au fost expuse in sala mica a Primariei Cluj-Napoca, iar cele mai bune au fost premiate, echipele castigatoare fiind trimise intr-o excursie la Salina Turda. Premiile au fost asigurate de companiile de salubritate Rosal si Brantner Veres.

Comentarii Facebook