Casa Albă din Cluj a fost redeschisă de Banca Transilvania, pentru clienții premium

 

BT Private Banking Cluj-Napoca s-a mutat în locația Casa Albă, pe strada Emil Racoviță nr. 22, unul dintre brandurile Clujului.

 

Banca Transilvania are peste 4.000 de clienți Private Banking la nivel național, dintre care aproape 600 sunt din Cluj. Prin Divizia Private Banking, banca gestionează active de peste 800 milioane de euro. În 2015, comparativ cu 2014, numărul clienților premium a crescut cu 18%, iar valoarea activelor, cu 20%. În Bucureşti, sediul BT Private Banking este tot într-o vilă, pe strada Jean Monnet.

 

Horia Ciorcilă, preşedintele Consiliului de Administrație al Băncii Transilvania, a declarat că: ”Ne bucurăm că de acum înainte îi vom primi pe clienții noştri premium într-o locație cu farmec interbelic şi care are o poveste aparte. Mutarea în noul sediu BT Private Banking face parte din planul nostru de sofisticare în ceea ce priveşte clienții mari, mai ales că pentru acest an estimăm o creştere de 10% a numărului de clienți Private Banking, respectiv a valorii activelor gestionate”. 

 

Sediul BT Private Banking este la cele mai înalte standarde prin modernizările aduse. Banca Transilvania a păstrat stilul arhitectural inițial al clădirii, precum şi toate elementele originale: porțiuni de paviment terazzo; decorațiuni din fier forjat şi grilaje cu motive geometrice stilizate, ferestrele şi uşile. De asemenea, banca a păstrat brandul Casa Albă datorită notorietății locale a acestuia. Noua identitate vizuală a acestuia sugerează ”banking with style”. 

 

Povestea locației în care se află acum Casa Albă a început acum aproape 100 de ani, când Mozes Farkas, avocat şi antreprenor vestit al vremii, a cumpărat un teren într-o zonă elitistă, pe care a fost construită o casă pentru familia sa. Proprietarul casei a fost inclusiv unul dintre reprezentanții elitei economice a Clujului şi a comunității evreilor din zonă, asociat la Fabrica de Piele şi Încălțăminte Frații Renner & Co, înființată în 1911, precum şi manager al acesteia. Fabrica devine Dermata, iar ulterior, binecunoscuta Clujana. În 1950, reşedința acestuia a fost naționalizată, apoi a fost transformată în restaurant-cafenea, iar ulterior a fost hotel de lux – Casa Albă. 

 

Banca Transilvania este una dintre cele mai mari trei bănci din România, în funcţie de active. Activitatea sa este organizată pe trei linii principale de business: Corporate, IMM şi Retail. BT are peste 7.300 de angajaţi,  550 de sedii şi 2,2 milioane de clienţi. Strategia băncii este susţinută de acţionari internaţionali, Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) şi IFC – Banca Mondială. 

Comentarii Facebook