CAS Cluj blocheaza eliberarea de retete compensate si gratuite, avertizeaza tinerii liberali


Tinerii liberali din Cluj acuza conducerea Casei de Asigurari de Sanatate Cluj ca blocheaza eliberarea de medicamente gratuite si compensate pentru a face economie.

"Dupa ce a redus numarul de paturi si a concediat peste 200 de persoane din spitalele clujene, guvernul Emil BOC a taiat si banii pentru decontarea medicamentelelor compensate, iar conducerea C.A.S. Cluj incearca pe orice cale sa blocheze eliberarea de catre farmacii a retetelor gratuite sau compensate. in conditiile in care consumul acestora a crescut, pe primul semestru al anului 2010, comparativ cu aceeasi perioada a lui 2009", sustine Ioan Bildea, presedintele organizatiei de tineret a PNL Cluj-Napoca.

Liberalii sustin ca se fac presiuni asupra farmaciilor sa nu mai elibereze retete. "Pe de o parte, incepand din zilele urmatoare, timp de doua saptamani, farmaciile vor fi intens controlate de catre reprezentantii Casei Nationale de Asigurari de Sanatate impreuna cu echipe ale casei judetene. Iar pe de alta parte, in mod abuziv, incepand cu 1 august, C.A.S. Cluj nu mai valideaza facturile si retetele cu medicamente emise catre pacienti", a mai declarat Bildea.

Liberalii anunta ca farmaciile clujene au primit o nota de informare din partea C.A.S Cluj, prin care li s-a comunicat faptul ca facturile aferente medicamentelor eliberate in luna iulie nu se vor mai prelua, ci se vor "retine doar numere de facturi cu data de 31.07.2010". "Drept urmare, dupa logica C.A.S. CLUJ, aceste facturi nu exista, iar statul nu se mai obliga la decontarea lor, nici macar cu intarzierile de peste 8 luni de zile, cum se intampla pana in prezent. Farmaciile sunt puse astfel in situatia de a nu putea inregistra in contabilitate facturile pentru medicamentele compensate eliberate, nefiind valide si acceptate la plata de catre Casa de Asigurari. in consecinta, falimentul lor este iminent", a mai spus presedintele TNL Cluj.

Organizatia Tineretului National Liberal Cluj-Napoca someaza conducerea C.A.S. Cluj "sa puna capat practicii ilegale de nepreluare a facturilor si de retinere doar a numerelor de facturi, fapt ce blocheaza functionarea farmaciilor si pune in pericol sanatatea a mii de clujeni".

Comentarii Facebook