”Cârtiță” la curtea DNA Cluj. Comisarul şef Tătar e acuzat că furniza informaţii din anchete


Scandalurile se țin lanț la Cluj, din cauza scurgerilor de informații. După ce un subofiţer de la Serviciul Filaj a fost prins că furniza informaţii despre acţiunile de supraveghere informativă preşedintelui Consiliului Judeţean Cluj, Horea Uioreanu, o altă situație similară a fost descoperită la DNA Cluj.

Surse judiciare au declarat pentru EVZ.ro că un comisar şef de la Poliţia Judiciară a DNA Cluj, Valentin Tătar a fost pus plasat de către procurorii de la structura centrală a DNA, sub control judiciar după ce a fost prins de către ofiţerii SRI, fie primind un miel, fie diverse sume de bani de la un apropiat. Plasarea unui suspect în stare de control judiciar înseamnă că împotriva acestei persoane s-a pus în mişcare acţiunea penală. Despre poliţistul Tătar se spune că ar fi furnizat informaţii nepublice din anchetele DNA unor persoane interesate şi astfel, a adus atingere anchetelor penale. Aceleaşi surse judiciare mai susţin că unele informaţii furnizate de comisarul Tătar erau din dosarul de corupţie care se referă la preşedintele CJ Cluj, Horea Uioreanu.

De asemenea, potrivit acelorași surse, în ultimele zile poliţistul Tătar nu a mai fost la serviciu şi nici nu a participat la acţiunile pe care DNA Cluj le-a derulat în cazurile de corupţie privind pe preşedintele CJ Cluj, Horea Uioreanu sau a directorului Inspectoratului pentru Controlul Traficului Rutier Cluj, Rareş Pop, care a fost arestat pentru corupţie.

"A fost chemat la Bucureşti unde a fost pus sub acuzare de către procurorii de la DNA, structura centrală. Îşi căuta un avocat, mai ieftin, prin Cluj", susţine un apropiat al lui Tătar.

Valentin Tătar este totodată și finul senatorului PSD Cluj Alexandru Cordoș.

Acesta a declarat pentru EvZ că în urmă cu mulţi ani a fost naşul de cununie al soţilor Tătar. Senatorul Cordoş a precizat că în ultimele zile a încercat să vorbească cu finul său şi i s-a părut dubios faptul că acesta are telefonul închis.

"Sunt şocat de ce am aflat. Era un băiat tare cuminte şi nici nu îmi vine să cred că a fost pus sub acuzare. Eu am încercat să vorbesc cu el, sau cu soţia lui, dar aveau telefoanele închise zile la rând, fapt ce mi s-a părut suspect", a precizat senatorul Cordoş.

Comisarul şef Valentin Tătar a trecut în declaraţia de avere faptul că are un credit bancar pe care trebuie să îl achite până în anul 2033, în sumă de aproape 75.000 de euro.

"Îl ştiu ca pe un băiat foarte bun. Ştiu că nu a avut probleme niciodată cu familia şi că banii din credit i-a folosit pentru a renova o casă mai veche care a aparţinut părinţilor soţiei", a mai spus senatorul Cordoş.

Valentin Tătar nu a putut fi contactat, la adresa unde locuieşte nu a răspuns nimeni la interfon.

Comentarii Facebook