Luni 27 Martie

Care sunt criteriile pe care românii se bazează când își caută un loc de muncă. Topul beneficiilor cerute de angajați


Opt din zece angajaţi români şi-ar schimba locul de muncă pentru venituri mai mari şi pentru oportunităţi mai bune de dezvoltare.

Potrivit unui studiu, în cazul în care se ivesc oferte avantajoase, opt din zece români sunt dispuşi să-şi schimbe locul de muncă. Totodată, 60% ar refuza o ofertă bună, dacă s-ar confrunta cu o experienţă negativă în timpul procesului de recrutare.

Principalele beneficii cerute de angajați 

Printre cele mai importante beneficii la care candidaţii se aşteaptă în ofertă sunt: 

  • un salariu mai mare;
  • beneficii extrasalariale mai bune;
  • oportunităţi de a progresa în carieră; 
  • o poziţie mai interesantă.

În ceea ce priveşte mediul de lucru şi cultura organizaţională, faţă de candidaţii din alte state, aprecierea din partea şefilor pentru munca depusă este, în cazul românilor, mai mult un factor determinant în căutarea unui job. De asemenea, echilibrul dintre viaţa profesională şi cea privată este important pentru 41% dintre români, faţă de 19%, valoarea înregistrată în cazul angajaţilor străini. 

Printre descoperirile studiului se mai numără faptul că salariul reprezintă un factor decizional pentru 53% dintre români şi doar pentru 21% dintre candidaţii din alte ţări. În plus, pentru 48% dintre români, un factor determinant este timpul liber plătit, acest aspect fiind valabil doar pentru 14% dintre candidaţii din alte ţări.

La fel ca alte state, românii preferă modelul de muncă hibrid, fiind urmat de munca realizată exclusiv de la birou.

De asemenea, 73% dintre români şi-ar dori un loc de muncă stabil şi un echilibru între job şi viaţa privată, astfel încât să aibă timp pentru familie, prieteni şi hobby-uri, faţă de 69% dintre candidaţii din alte state.


Comentarii Facebook