Care este cel mai sigur loc din România în cazul unui atac nuclear? Salina Turda, pe primul loc la nivelul de siguranță


În cazul unui atac nuclear, România ar dispune de două locuri naturale, unice în lume și foarte sigure unde oamenii s-ar putea refugia. 

Care este cel mai sigur loc în cazul unui atac nucelar

Au trecut mai bine de 7 zile de când întreaga omenire trăiește vremuri tulburi, neliniștite și pline de enigmă. În războiul din Ucraina au loc scene greu de imaginat și greu de îndurat pentru oamenii de acolo, iar singurul lucru pe caare îl putem face este să ne gândim la ei și să îi ajutăm pe cei cae vor să părăsească țara aflată în conflict. Dar pe lângă grija față de ucraineni, românii, și nu numai, au început să hrănească o altă îngrijorare și anume un posibil atac nuclear. După anunțul făcut de Vladimir Putin în care ordonă punerea în alertă a forțelor nucleare ale Rusiei, tot mai mulți români se întreabă unde s-ar putea adăposti în cazul unui atac nuclear.

Salina Turda este un loc ferit și sigur pentru români

În total, aici s-au descoperit 35 de specii complet noi care trăiesc într-un mediu foarte bogat în hidrogen sulfurat, cu o atmosferă foarte săracă de oxigen, dar bogată în dioxid de carbon și metan.

Salina ar putea adăposti peste 800.000 de oameni, asta însemnând apropae de trei ori întreaga populație a municipiului Cluj-Napoca. 

Salina Turda este, de asemenea, un loc ferit și în siguranță din România. Aflată în apropiere de Cluj Napoca și cu o adâncime de aproape 200 de metri, salina din Transilvania ar putea adăposti sute de mii de oameni, după cum spuneam. Salina Turda a fost folosită ca adăpost antiaerian în cel de-al Doilea Război Mondial.

Peștera Movile este un alt loc de adăpost pentru populație

Prin urmare, în România se află două locuri naturale unice în lume. Peștera Movile este unul din locurile sigure pentru români. Grota se află la 30 de metri sub pământ și are o suprafață de peste 300 de metri. Peștera este situată în apropiere de Mangalia și potrivit experților viața ar putea continua în acest loc, în cazul unui atac nuclear.


Comentarii Facebook