„Card deja validat” - Clujean indignat, pe motiv că a primit amendă după ce a schimbat autobuzul, fără să își valideze cardul de călătorie din nou


Un clujean s-a declarat revoltat de faptul că a primit amendă de la controlorii CTP. Acesta acuză că aparatul de validat biletele afișa mesajul „card deja validat”, după ce acesta a primit amenda.

„Mi-am luat amendă în autobuz cu călătoria validată”, a declarat acesta. Autorul a distribuit imaginile cu mesajul afișat de aparatul de validat bilete din autobuzul în care acesta a luat amendă, alături de tichetul cu amenda primită. 

1.png

2.png

Acesta s-a declarat revoltat de faptul că mesajul afișat de autobuzele CTP, atunci când clujenii schimbă o linie este „card deja validat”, inducând astfel în eroare călătorii. 

„Regulamentul CTP zice că trebuie să îți validezi cardul la fiecare urcare în autobuz, chiar dacă ai călătoria valabilă. E stupid și abuziv ce fac. E necesar să facă asta până și pensionarii care au abonament nelimitat pe toate liniile…”, a explicat o clujeancă, care a reacționat la mesajul revoltat transmis de omul amendat. 

„Nu înțeleg pentru ce altceva decât statistici i-ar ajuta pe ei să te pună să-l faci de fiecare data. E unul dintre cele mai stupide motive sa amendezi un călător de bună credință cu 70, 200 sau 500 lei”, a mai adăugat ulterior autorul plângerii sale.

Deși pe site-ul CTP-ului se precizează, în regulamentul pentru folosirea cardurilor de călătorie că este necesară validarea cardului la fiecare călătorie, clujenii au căzut de comun acord că aceasta nu este o practică deloc normală. Chiar și în cazul în care practica este și rămâne valabilă, mesajul afișat de aparatele de validat călătorii este unul eronat, care induce toți călătorii în eroare. 

„Măcar să nu îți mai scrie ‘card deja validat’”, a fost unul din mesajele care a primit mai multe aprobări din partea călătorilor clujeni.

Comentarii Facebook