Când vor recupera elevii cele trei zile libere nou introduse de Guvern. Ministerul Educației a trimis o circulară către școli


Cele trei zile libere nou introduse de Guvern vor fi recuperate înainte sau după datele respective, potrivit unei circulare emise de Ministerul Educației către toate școlile, relatează Edupedu.ro

Amintim că pe 28 decembrie 2022, Guvernul a adoptat decizia ca zilele de 23 ianuarie, 2 iunie şi 14 august 2023 să fie libere, două dintre aceste zile fiind în perioada cursurilor din acest an școlar. Reprezentanții Ministerului Educaţiei le-au transmis școlilor că au obligația să-și actualizeze orarul „în vederea recuperării” orelor din zilele libere. Aceste activități de recuperare se pot programa și anterior datelor de 23 ianuarie și 2 iunie, se mai arată în document.

Totodată, circulara prevede că părinții și elevii vor fi înștiințați despre programul de recuperare pentru zilele libere, iar inspectoratele vor monitoriza realizarea și respectarea acestuia.

Părinții și elevii, înștiințați despre programul de recuperare

Având în vedere că, prin HG nr. 1555/ 28.12.2022, publicată în Monitorul Oficial nr. 1267/ 29.12.2022, pentru personalul instituțiilor și autorităților publice, zilele de 23 ianuarie, 2 iunie și 14 august 2023 se stabilesc ca zile libere, vă comunicăm că aveți obligația să actualizați programul de funcționare/orarul unității, în vederea recuperării acestora.

Menționăm că activitățile didactice aferente zilelor de 23 ianuarie și 2 iunie se pot programa și anterior acestor date. Modificările de program vor fi comunicate personalului, elevilor și părinților, respectiv reprezentanților legali ai acestora. Inspectoratele școlare județene/ISMB vor monitoriza realizarea programului de recuperare și respectarea acestuia", se arată în documentul obţinut de Edupedu.ro.

Comentarii Facebook