Când se redeschid restaurantele și localurile în județul Cluj și în ce condiții. La 3 cazuri la mie, sunt închise pe loc


Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) a aprobat Hotărârea nr. 49 din 13.10.2020 prin care se propune redeschiderea localurilor (restaurante, cafenele, cinematografe, teatre etc) cu limitarea activității, chiar dacă rata de 1,5 bolnavi la mia de locuitori a fost atinsă sau depășită.

Practic, CNSU numai a propus, iar Guvernul trebuie să aprobe o hotărâre de Guvern, în cursul zilei de miercuri, 14 octombrie, pentru ca propunerile să devină oficiale. Apoi, proprietarii de localuri vor mai trebui să aștepte până când actul apare în Monitorul Oficial. Conform surselor consultate de Știri de Cluj, acest lucru se va întâmpla joi, iar apoi Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Cluj (sau cel din fiecare județ) va emite hotrârea de redeschidere a restauranetelor, cu anumite limitări de capacitate, în funcție de rata de infectare din fiecare localitate. Astfel că, joi după-masa sau vineri dimineața localurile vor putea funcționa din nou.

Condițiile sunt următoarele: Restaurantele, teatrele și sălile de cinema se vor putea redeschide și funcționa în interior în două incidențe: cu capacitate de 50% în zonele unde sunt până la 1,5 cazuri de COVID-19 la mia de locuitori, iar cu capacitate de 30% și cu program limitat până la ora 23.00 în zonele unde sunt de la 1,5 până la 3 cazuri de COVID la mia de locuitori, conform Digi 24. Localurile din zone cu peste 3 cazuri la mia de locuitori rămân închise.

În același timp evenimentele private, precum nunți, botezuri sau mese festive, atât în spațiile deschise, cât și la interior, vor fi interzise pe plan național, până la scăderea numărului de cazuri de coronavirus, se mai arată în Hotărârea nr. 49 din 13.10.2020.

Județul Cluj a ajuns la o rată de infectare de 1,95 la mia de locuitori, iar în Cluj-Napoca suntem la 2,5 la mia de locuitori, astfel că există riscul ca localurile să se închidă foarte repede, după ce este depășit nivelul de 3 cazuri la mia de locuitori. 

Comentarii Facebook