Campusul Scolar din Dej a costat deja 3 milioane de lei si nu e gata. PSD Cluj cere comisie de ancheta, dar primarul se apara


Liderii PSD Cluj cer infiintarea unei comisii la nivelul Consiliului Judetean Cluj, care sa analizeze modul in care s-au cheltuit trei milioane de lei, pentru construirea Campusului scolar Dej.

Investitia a inceput in anul 2007 si potrivit proiectului se ridica la 7,7 milioane de lei, iar pana acum a "inghitit" 3 milioane de lei, potrivit consilierului PSD Valentin Cuibus si a deputatului Cornel Itu.

"Vom cere infiintarea unei Comisii de evaluare a costurilor si vom face interpelari, atat la nivelul CJ, cat si al Parlamentului pe tema oportunitatii continuarii sau conservarii lucrarilor, dat fiind faptul ca pana in prezent au fost investiti circa 3.000.000 lei", a declarat dl deputat Cornel Itu, care a inspectat, joi 26 august, santierul campusului.

Primarul municipiului Dej, Morar Costan, se apara si a declarat pentru Stiri de Cluj ca liderii PSD dau dovada de "rea credinta pentru ca era o investitie pe care am preluat-o si am incercat sa o finalizez, dar nu am mai primit bani de la Ministerul Educatiei si Cercetarii. Cei de la PSD trebuiau sa treaca si pe la primarie pentru a afla de la mine care este situatia".

Morar Costan sustine ca in 2008 cand a preluat scaunul de primar a gasit lucrarile incepute, la campusul de la Grupul Scolar Somes Dej. "Fostul primar a inceput proiectul si a primit 1,2 milioane de lei, bani pe care i-a investit in demararea lucrarilor la sala de sport. Eu am mai primit 700 de mii de lei, pentru continuarea lucrararilor, dar de circa un an nu am mai primit niciun ban", a mai spus primarul din Dej.

Costan sustine ca sala de sport a fost acoperita, dar mai trebuie bani pentru finisaje.

 

In paralel s-au inceput lucrarile de mansardare a scolii, pentru amenajarea unor noi sali de clasa. "Am investit 280 de mii de lei si banii nu i-am mai primit de la Ministerul Educatiei, asa ca i-am pus noi de la buget. Pentru sala de mese si dormitoare nu am mai primit nimic", a completat Morar Costan, primarul municipiului Dej, pentru Stiri de Cluj.

Edilul din Dej sustine ca s-ar bucura daca parlamentarii PSD ar face io nterpelare in Parlament pentru obtinerea de fonduri suplimentare, pentru ca altfel proiectul este blocat.

Comentarii Facebook