Campanie pentru prevenirea implicării copiilor în accidente rutiere la Cluj FOTO

 

Polițiștii clujeni au derulat o campanie pentru prevenirea implicării copiilor în accidente rutiere, eveniment care s-a încheiat luni.

 


Poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj acţionează pentru impunerea legislaţiei rutiere şi pentru prevenirea accidentelor de circulaţie prin derularea activă a activităţilor de educaţie rutieră în şcoli. Astfel, interesul copiilor este stimulat pentru cunoaşterea, la nivelul lor de înţelegere, a ceea ce înseamnă să fii pieton sau conducător de vehicul, respectiv cunoaşterea regulilor de circulaţie şi a indicatoarelor rutiere”, anunță reprezentanții IPJ Cluj.

Campania ”Aventurile lui Zebrilă” s-a derulat pe parcursul a două săptămâni, iar aceasta s-a încheiat luni, 2 iunie, printr-o acţiune practică de traversare corectă a străzii dar şi de conduită rutieră corectă, sub directa supraveghere a poliţiştilor.

Cu ocazia finalizării campaniei, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Cluj împreună cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Cluj şi Primăria Municipiului Cluj-Napoca, au organizat ediţia a II-a a Concursului Judeţean de Educaţie Rutieră, destinat preşcolarilor în cadrul Proiectului ”De mic învăţ să mă feresc de rele”, eveniment care a avut loc în Parcul Rozelor.

În competiţie au fost înscrişi copii din 23 de grădiniţe din judeţ, ieri fiind prezenţi la startul concursului câştigătorii fazelor locale. În cadrul proiectului au avut loc activităţi de informare desfăşurate de către poliţiştii din cadrul Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii privind reducerea riscului de implicare a copiilor în evenimente rutiere, prin cunoaşterea regulilor de circulaţie şi mai ales prin respectarea acestora.

Comentarii Facebook